Incidentul a avut loc pe Vârful Vârtoapele într-o zonă unde era emis cod portocaliu de vijelii. Familia cu cei doi copii, de 5 și 6 ani, au fost prinși de o ploaie puternică, iar salvamontiștii au fost nevoiți să intervină.
„Dintre toate aceste trei intervenții, două puteau fi cu siguranță evitate”.

Citeste si: Zile grele pentru salvamontiștii chemați să intervină la mai multe incidente în Masivul Ceahlău

Copii erau aproape în șoc hipotermic când au ajuns salvatorii la ei.
Părinții nu s-ar fi documentat cum trebuie în legătură cu starea vremii, așa că au pornit pe un traseu și s-au gândit să scurteze traseul abordând o direcție mai spre vârf.

Salvamontiștii au fost chemați să intervină la mai multe incidente în Masivul Ceahlău

Salvamontiștii care acționează în Masivul Ceahlău au avut parte de zile grele, cu mai multe misiuni de salvare pentru turiști care au venit în șlapi sau sandale pe munte.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru salvarea unei turiste din Vârful Țimbalul

„După acordarea primului ajutor calificat, în cazul a şapte persoane a fost necesar transportul până la poalele masivului, de unde au fost preluate de Ambulanţă. Au fost şi destui turişti care s-au aventurat neechipaţi, iar acest lucru are uneori consecinţe grave.

Procentul dintre echipaţi şi neechipaţi este cam 50/50%“, a declarat, pentru „Adevărul“, Raul Papalicef.

Citeste si:  Un bărbat din Cluj, plecat să culeagă fructe în pădure, a fost găsit decedat

„Din păcate, nu ştiu dacă am văzut vreodată atâtea persoane neadecvat încălţate: de la toate mărcile de adidaşi, la pantofi, sandale şi, cireaşa de pe tort, în şlapi! Mulţi confundă traseul montan cu o plimbare prin parc“. „Prea mulţi şi prea lipsiţi de educaţie montană. În aceleaşi «ţinute» s-au căţărat şi pe vârf (Toaca – n.red.).“, au comentat Cristina Iury şi Tamis Roma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si