Close sidebar
Close sidebar

Doi detectivi care investigau dispariția a 43 de studenți au dispărut și ei

Doi detectivi federali care au fost trimiși să caute 43 de studenți dispăruți în Mexic au dispărut la rândul lor. Președintele țării a lansat un semnal de alarmă fără precedent.

Sorin Negru,

Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situația a scăpat de sub control în Guerrero , unul dintre cele 31 de state federale ale Mexicului, transmite The Independent . Dispariția celor doi detectivi federali este cel mai recent semn al decăderii legii și ordinii în statul mexican. 

Citește și: VIDEO- Unde zburăm în 2024? Românii preferă destinațiile exotice

Doi detectivi federali trimiși să afle ce s-a întâmplat cu 43 de studenți dispăruți în urmă cu aproape zece ani au dispărut în Mexic, a anunțat chiar președintele țării, Andrés Manuel López Obrador.

Șeful statului mexican a declarat că a fost lansat un efort de căutare pentru a-i găsi pe cei doi detectivi federali, un bărbat și o femeie.

Președintele López Obrador a avertizat într-o conferință de presă: „Sper că acest lucru nu are legătură cu cei care nu vor să-i găsim pe tineri”.

Disparițiile sunt la ordinea zilei în Guerrero

Disparițiile oficialilor mexicani este cel mai recent semn al decăderii legii și ordinii în statul Guerrero, unde se află celebra stațiune Acapulco.

Autoritățile statului nu au rezolvat timp de un deceniu cazul a 43 de studenți de la un colegiu educațional din Guerrero, care au dispărut în 2014 și despre care se crede că au fost răpiți de oficiali

locali și predați unei bande de droguri pentru a fi uciși.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Studenții de la acel colegiu, situat în Tixtla, la nord de Acapulco, au o lungă istorie de demonstrații și ciocniri cu poliția, iar săptămâna trecută un student a fost împușcat mortal în ceea ce poliția a spus că este o confruntare cu studenți care se aflau într-o mașină furată.

Ce s-a întâmplat cu cei doi detectivi federali?

Unul dintre ofițerii de poliție implicați în împușcături a fost reținut și pus sub anchetă în acest caz, după ce președintele a descris cazul drept „un abuz de autoritate” și a confirmat că studentul decedat nu a tras cu nicio armă.

Din păcate, președintele López Obrador a recunoscut marți că ofițerul de poliție reținut în acest caz a scăpat din custodia statului înainte de a fi predat procurorilor federali.

Președintele a sugerat că poliția de stat din Guerrero nu l-a păzit corespunzător pe suspect, spunând că „protocoalele de arestare nu au fost respectate”.

Se crede că cei 43 de studenți dispăruți au fost uciși și arși de membrii bandei de droguri. Cei doi detectivi dispăruți făceau parte dintr-un efort de ani de zile pentru a găsi locul unde au fost aruncate cadavrele studenților.

Proteste după dispariția celor 43 de studenți

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Președintele López Obrador nu a precizat când au dispărut detectivii, însă a confirmat că autoritățile nu au mai putut să-i contacteze.

Evadarea ofițerului de poliție acuzat și dispariția celor doi detectivi au survenit pe măsură ce tensiunile au izbucnit între López Obrador și familiile studenților dispăruți, care îl acuză că nu a făcut suficient pentru a investiga soarta fiilor lor.

Situația este total scăpată de sub control în Guerrero, iar investigația privind dispariția celor 43 de studenți pare sortită eșecului.

Autoritățile au reușit să identifice fragmente osoase arse ale trei dintre cei 43 de elevi dispăruți. Misiunea de căutare implică o investigație periculoasă în zone rurale, izolate ale statului mexican, unde dețin controlul cartelurile de droguri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI