Cei doi elevi i-au ajutat pe oameni sa scape de gloanțele trase de armele automate ale atacatorilor din sala de concerte Crocus din Moscova.

Cei doi copi au fost premiați de autoritățile moscovite și sunt tratați drept eroi în presa rusa, informează BBC News.

Citește și: Filmul atacului terorist de la Moscova. Cum s-a desfășurat carnagiul din mall, unde 133 de persoane și-au pierdut viața?

Islam Khalilov

Islam Khalilov și colegul lui, salvatori în timpul atentatului din Moscova

[Sursa foto: The Moscow Times]

Micii eroi au direcționat oamenii spre ieșirile din sala de concerte 

Islam Khalilov, de 15 ani, și Artyom Donskoi, de 14 ani, lucrau ca însoțitori la vestiar când a început atacul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Împreună cu alți angajați, cei doi copii au direcționat oameni care fugeau din sala de concerte spre ieșirile din clădire

Luni, băieții au primit medalii pentru curaj, în cadrul unei ceremonii organizate de comisarul rus pentru drepturile copilului. „Spun cu modestie că au făcut ceea ce trebuiau să facă”, a declarat Maria Lvova-Belova, conform BBC.

Islam Khalilov: "Mi-a fost foarte frică"

Islam Khalilov lucra ca însoțitor cu jumătate de normă la mall-ul Crocus din Moscova și nu a fugit când s-a declanșat infernul în jurul său.

Tânărul și-a păstrat calmul și a ajutat zeci de oameni să evacueze în siguranță clădirea în timpul atacului mortal de vineri.

Islam Khalilov, un elev de liceu din Moscova a cărui familie provine din Republica Asia Centrală Kârgâzstan, a alergat să deschidă ușile și să ofere indicații de ieșire când a văzut o mulțime mare de oameni alergând din sala de concerte asediată.

Islam Khalilov, eroul de 15 ani de la Crocus Hall din Moscova

Islam Khalilov, eroul de 15 ani de la Crocus Hall din Moscova

[Sursa foto: Telegram]

„Mi-am dat seama că, dacă nu reacționez, mi-aș putea pierde propria mea viață și viața multor altora [din jurul meu]. Sincer să fiu, mi-a fost foarte frică”, a declarat Khalilov, în vârstă de 15 ani, pentru Moskva Online, estimând că a condus aproximativ 100 de oameni spre siguranță.

„Când eram în mulțime și mă îndreptam spre ușă pentru a o deschide, m-am gândit că cineva ar putea veni de pe scări sau de pe scară rulantă și ar putea arunca o grenadă sau să înceapă să tragă. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat și am reușit să deschid ușa la timp și să-i las pe toți să iasă”, a povestit copilul într-un interviu, potrivit The Moscow Times.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si