Sunt medici cu suflet mare, asa vorbesc pacientii despre cei doi specialisti indieni, care au grija de inimile lor de mai bine de un an.

DR. HANNA MOHAMMAD BABAR: “La inceput nu prea stiau ce fel de oameni suntem sau de unde am venit, daca vorbim limba romana..nu vorbim limba romana”

Medicii au facut facultatea la Timisoara. Au lucrat ceva ani acolo, in centrul universitar, iar... cand au primit propunerea de a veni la spitalul municipal din Fetesti, au acceptat-o cu inima deschisa.

DR. HANNA: “Noi am parasit tarile noastre pentru a avea aceste dimplome si sa reusim sa devenim specialisti. Pentru noi a fost un fel de datorie. Simtim o datorie morala fata de poporul roman ca sa si dam inapoi ceea ce am invatat”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oamenii au auzit de ei si vin de la zeci de kilometri distanta. Pacientii mai apreciaza ceva la medicii indieni ceva ce, spun ei, a devenit greu de gasit in multe spitale.

Spitalul a devenit a doua casa pentru medicii indieni, in timp ce....

DR TIWARI RISHI RAJ: “Pentru mine, Romania este ca o a doua tara. Eu am venit in Romania cand aveam 19 ani.

Atunci ma consider jumatate roman”.

Ceea ce pentru medici reprezinta o satisfactie profesionala, pentru director a fost o adevarata provocare.

DR ZAHRA SALEM- DIRECTOR SPITAL: “Sa stiti ca este o aventura si multa munca sa poti sa convingi un medic sa il aduci sa lucreze intr-un spital mai mic”.

In ultimii 15 ani, aproape 20 de mii de medici romani au ales sa profeseze in Occident.

In tot acest timp, tot mai multi straini aleg sa ramana in tara noastra. Potrivit Colegiului medicilor, au drept de practica temporara peste 50 de doctori straini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si