Judecătorii au fost blânzi în cazul celor doi polițiști transformați în infractori de drept comun. Pedepsele primite cuprinse între 2 și 3 ani de închisoare. Cei doi polițiști, Țicală Denis și Covaci Marius, au primit 2 ani, respectiv 2 ani și 3 luni de închisoare. Instanța le-a dedus din pedeapsa aplicată perioada petrecută în arest preventiv.

Citeste si: Șocant: o adolescentă de 15 ani, traficată de propriul său tată

Pe lângă pedepsele aplicate, Judecătoria Ineu i-a obligat pe cei patru “în solidar, către partea civilă, la plata sumei de 160.000 de euro cu titlu de prejudiciu material ”, scrie presa locală.

Polițiști români, condamnați pentru tâlhărie calificată 

În luna noiembrie a anului 2020, casa bunicii unui om de afaceri a fost luată cu asalt de patru indivizi, la Pâncota, județul Arad. Aceştia au intrat peste bătrână şi i-au cerut cheia de la seiful care se afla în imobilul respectiv, potrivit Aradon.ro.

„I-am spus că nu e la mine cheia, că nu o am. Tot mi-a cerut cheia și mi-a spus că dacă nu îi dau cheia mă omoară. Atunci am fost foarte hotărâtă. M-am pus în fața lui și i-am spus: 'Uite, aici sunt! Omoară-mă! Omoară-mă dacă vrei să mă omori!'.

Am văzut că-și schimbă culoarea la față. Apoi a luat un flex și s-a pus să taie seiful până când a ajuns la bani. A luat banii și a plecat”, spunea femeia, după ce a fost tâlhărită.

Citeste si: VIDEO| Imagini revoltătoare surprinse în Timișoara: un șofer a fost luat la bătaie pe mijlocul străzii de un taximetrist după ce a provocat un accident rutier

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anchetatorii au intrat pe fir şi au descoperit faptul că jaful fusese pus la punct de patru persoane, dintre care doi erau poliţişti în Pâncota: Denis Ţicală şi Marius Covaci.

Ambii au fost suspendaţi din funcţiile deţinute imediat după ce au fost arestaţi preventiv. Se pare că cei patru tâlhari ar fi reuşit să fure nu mai puţin de 300.000 de euro din seiful tăiat cu flexul.

Ce au găsit anchetatorii la domiciliul polițiștilor

Ulterior, în 5 martie 2021, anchetatorii au anunţat că au fost reţinuţi patru suspecţi, după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au efectuat cinci percheziţii domiciliare.

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalţi doi ar fi asigurat ieşirea din imobil", preciza IPJ Arad, în martie 2021.

Citeste si: Caz revoltător în Mureș. Un individ a fost reținut pentru că ar fi exploatat mai mulți tineri proveniți de la casele de copii

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar la domiciliul unuia dintre suspecţi au fost găsite 22.380 de ţigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Cei doi poliţişti implicaţi în jaf au fost puşi la dispoziţia IPJ până la condamnarea definitivă.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate", a mai transmis IPJ Arad, după reţinerea suspecţilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si