Răzvan și Alex au avut puțin de furcă cu frigul extrem și presiunea scăzută. Din fericire, cei doi români au dus la bun sfârșit expediția care a impresionat o lume întreagă.

Ochii lui Răzvan Nedu percep mediul înconjurător în porție de 1%, iar Alex Benchea este complet nevăzător. În ciuda problemelor grave de vedere, cei doi au reușit împreună să escaladeze cei 6.962 de metri ai vârful Aconcagua din Argentina, cel mai înalt din America de Sud.

Citește și: O femeie fără adăpost din județul Satu Mare a fost umilită și agresată de un grup de tineri

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am intrat pe 5 decemrbie în parc și am ieșit abia pe 19 decembrie, în perioada asta dormind în cort sau în tabăra de bază. În ziua vârfului, exista o porțiune numită Canaleta mai greu de parcurs, pentru că terenul e mai tehnic, dar și din cauza altitudinii și că tu nu ești la fel de lucid și nu-ți mai este la fel de simplu să faci lucruri având în vedere că ești la altitudine mare.

Diferența ar fi că noi ținem mâna pe rucsacul din față pentru a ne da seama de direcție”, a declarat Răzvan Nedu, pentru jurnaliștii de la  Știrile PRO TV.

Povestea din spatele expediției

Cei doi sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing au fost însoțiți de alpiniștii Teofil Vlad, Anca Mihuțescu și de un ghid argentinian.

Citește și: Urări de Crăciun 2022 și Anul Nou 2022: Mesaje și felicitări. „Crăciun Fericit, plin de bucurie și un An Nou excepțional”

„Când am ajuns în vârf, atât eu și Răzvan, cât și înaintea noastră, Alex și colegul din Argentina, toată lumea a aplaudat, majoritate oamenilor înțelegând, mai ales prin prisma experienței personale, chiar dacă nu e dificil din punct de vedere tehnic, e dificil din cauza frigului, a condițiilor atmosferice”, spune Teofil Vlad, ghid montan, conform sursei citate.

Răzvan și Alex au urcat în anul 2019 și pe Kilimanjaro, iar în anul 2021 și pe Elbrus. Cei doi și-au propus escaladarea celor mai înalte șapte vârfuri de pe cele șapte continente ale lumii. În Capitală, Răzvan și Alex sunt instructori de escaladă pentru copiii cu dizabilități, la un centru specializat.

Citește și: Povestea a doi frați din Craiova pentru care sala de kickboxing a devenit o adevărată familie. De ce surpriză au avut parte înainte de Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si