Purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Bács-Kiskun a anunțat joi că bătrâna a fost ucisă cu un topor, după care cei doi români au jefuit-o.

Cuplu de români, prinși după ce au săvârșit o crimă în urmă cu 30 de ani

Rechizitoriul arată că cei doi români, bărbat și femeie, au lucrat ca muncitori sezonieri în Soltvadkert, unde au cunoscut-o pe bătrâna pe care aveau să o ucidă, a explicat Marianna Négyessynné Bodó, citată de stiridiaspora.ro.

Victima, văduvă fiind, a vândut uneltele destinate cultivării de struguri, pe care a obținut o sumă considerabilă. Cei doi au fost concediați în septembrie 1993, și astfel nu au mai avut un loc de muncă. Astfel, aceștia și-au făcut un plan pentru a obține bani de la bătrână, conform maszol.ro.

Citește și: Preotul care a slujit la înmormântarea unei fetițe de 8 ani este acuzat de răpirea și uciderea ei

În seara de 30 septembrie 1993, victima i-a primit în casă pe cei doi criminali, pe care îi cunoștea. Între timp, femeia le-a oferit mâncare și de băut.

Bătrâna a fost ucisă cu un topor. Criminalii au jefuit-o după ce s-au asigurat că victima nu mai este conștientă

Bătrâna a fost lovită în cap cu o sticlă de suc, până s-a prăbușit și a rămas inconștientă. Între timp, cei doi au căutat în tot apartamentul victimei, unde au găsit geanta acesteia.

Femeia, aflată pe podeaua din bucătărie a început să-și recapete cunoștința, însă, la vederea acestui fapt, bărbatul a luat un topor cu care a lovit-o cu forță de cel puțin trei ori. Victima a murit pe loc din cauza rănilor grave.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În noaptea crimei, cei doi români s-au întors în țara natală cu 350.000 HUF în numerar (4.547,20 RON), pe care i-au cheltuit. La acel moment, criminalii nu fuseseră identificați.

Citește și: Bărbat găsit mort lângă terenurile de tenis din Mamaia! Ar fi fost înjunghiat și incendiat

Gyula Bogdány, șeful adjunct al secției penale a Sediului Poliției Județene Bács-Kiskun a explicat că: „ADN-ul găsit pe mucul de țigară lăsat la fața locului a devenit unul dintre probele importante pentru procesul penal, care a fost redeschis în septembrie 2020. Cu ajutorul AND-ului s-a putut în sfârșit identificarea făptuitorului”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Șeful adjunct a mai adăugat că identificarea criminalilor a fost posibilă datorită dezvoltării instrumentelor și tehnologiei.

Astfel, joi, Parchetul Județean a stabilit că pedeapsa cazului de omor din culpă, mai grav de câteva ori, nu a expirat.

Cei doi sunt acuzați de Parchet de omor săvârșit cu deosebită cruzime în scop de profit. Tribunalul Kecskemét va decide asupra vinovăției femeii arestate și a bărbatului reținut în străinătate într-un alt dosar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si