Presa americană a scris că doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. “Financial Times a inclus în topul campionilor digitali ai anului 2018 din Europa o companie românească de care nu a auzit multă lume. Uipath a fost înfiinţată în 2005 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, într-un apartament din Bucureşti, dar a început să cucerească lumea, la propriu, abia din 2015, când a atras prima finanţare, de 120 de milioane de dolari, de la un grup de investitori americani.

Acum, Uipath este unul din liderii globali în RPA (robotic process automation), are sediul central la New York şi peste 2.000 de angajaţi, în 14 ţări. Mai mult decât atât, din martie 2018, Uipath este primul unicorn din România, titlu care se acordă companiilor IT care depăşesc un miliard de dolari. Iar unicornul românesc chiar este de poveste, business-ul fondat de Dines şi Tîrcă ajugând să valoreze la această dată peste trei miliarde de dolari”, a dezvăluit Jurnalul Naţional.

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde.   Finanţările primite sunt de 300 de ori mai mari

“Financial Times elogiază Uipath în prezentarea companiei româneşti pe lista exclusivistă a campionilor IT din Europa. Prestigioasa publicaţie arată că „Uipath încearcă să scadă numărul de sarcini de administrare banale- cum ar fi completarea formularelor şi facturarea- pe care personalul de birou trebuie să le efectueze”.

1,6 milioane de dolari a fost prima finanţare obţinută de Uipath, în 2015. Trei ani mai târziu, finanţările primite sunt de 300 de ori mai mari „Compania de software, fondată în 2005 în Bucureşti de antreprenorii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, creează roboţi care sunt folosiţi în sistemele computerizate pentru a executa procese repetitive. Iar aceasta salvează timp şi bani”, arată FT,  care vine şi cu un exemplu concret al beneficiilor aduse de aplicaţiile Uipath: „O companie europeană de resurse umane a reuşit să automatizeze 90% din procesul acordării de concedii medicale.
(Uiptah-n.red.) a gestionat aproximativ 2.500 de astfel de solicitări lunar. În şase luni de la utilizarea software-ului de automatizare, ratele de eroare au scăzut la zero, efortul manual a fost redus la 5%, iar timpul de procesare a fost redus cu 80%”
, a mai relatat ziarul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. P este 1.500 de companii şi agenţii guvernamentale folosesc instrumentele UiPath

„Astăzi, peste 1.500 de companii şi agenţii guvernamentale din întreaga lume folosesc instrumentele UiPath. În aprilie 2017, compania a lansat o academie de instruire în utilizarea automatizării proceselor robotizate. Până în prezent, peste 100.000 de persoane din întreaga lume s-au înscris pentru cel puţin un curs online. Majoritatea roboţilor UiPath sunt aşa-numiţi roboţi participanţi, care răspund la comenzi directe de la oameni- de exemplu, prin e-mail. Adesea, acestea funcţionează prin cuvinte de siguranţă amuzante, cum ar fi „dragă” sau „scumpo" şi nu vor executa cereri fără aceşti termeni declanşatori. Roboţii dintr-o companie de marketing, de exemplu, răspund la e-mailurile care le cer: „Dragă, te rog să actualizezi bannerele pentru campanie” sau „Scumpo, te rog să-mi dai statisticile de finanţare”.

Următorul pas vor fi roboţii nesupravegheaţi care operează fără comenzi umane”, se arată în prezentarea Financial Times.

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. Veniturile firmei lor vor fi de 175 de milioane de dolari

Financial Times a dezvăluit că doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde de dolari. Roboţii Uipath înlocuiesc 5 din 7 oameni care efectuează procese repetitive, iar esenţa tehnologiei elaborate de compania românească este ca oamenii să colaboreze cu roboţii. Unicornul românesc se va lista în viitorul apropiat la bursa Nasdaq, atrage zilnic câte cinci-şase clienţi noi şi va termina anul 2018 cu venituri de 175 de milioane de dolari. Doar anul acesta Uipath a atras investiţii de 418 de milioane de dolari. Accel Capital, Capital G, Kleiner Perkins, SequoiaCapital, IVP, Meritech Capital, Madonna Capital Partners sunt numele grele care cred în unicornul românesc şi investesc masiv în Uipath. Compania a devenit internaţională, cu sediul la New York şi birouri în Londra, Paris, Munchen, Amsterdam, Bucureşti, India, Singapore, Hong Kong şi Tokio, iar printre clienţii Uipath se află coloşi mondiali precum Lufthansa, JP Morgan, Bank of America sau Generali.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si