Conflictul militar din Congo, dintre forțele Guvernului și rebelii M23, s-a soldat cu moartea a doi români, în timp ce alți patru au fost grav răniți. 

Informațiile sunt oferite în exclusivitate de Claudia Costandiș, reporter Știrile Kanal D.

Mai mulți romani, contractori privați, antrenează trupe în Congo, pentru guvern, sub comanda fostului legionar român, Horațiu Potra.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cornel Dinicu, din nou în lacrimi. Ce a mărturisit patronul de la Ferma Dacilor la ultima expertiză: ”Povestea trebuie să meargă mai departe și cu mine, și fără mine”

Cei doi bărbați decedați ar fi fost militari romani, care, din motive financiare, au renunțat la o carieră în uniformă. Operațiunea de extragere a celor șase români din zona de conflict, a fost dificilă și s-a extins pe o perioadă de mai multe ore.

Acesta nu este primul conflict care are loc între forțele guvernului și rebelii M23. În vara anului 2023, o confruntare dintre cele forțe s-a soldat cu victime. Atunci, singurii răniți au fost militarii congolezi, iar militarii romani le-au oferit primul ajutor și i-au tratat.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si