Doi români au fost reținuți în Bulgaria, după ce au fost prinși când transportau 70 de migranți cu ajutorul unui autocar.

Citește și: VIDEO- De ce se opune Austria intrării României în spațiul Schengen

14 migranți erau de origine afgană

Autoritățile din Bulgaria au descoperit, în dimineața de duminică, 70 de migranți ilegali  care se aflau într-un autobuz dintr-o parcare, în apropierea orașului Sliven.

Migranții păreau epuizați, motiv pentru care au fost duși de urgență la spital. 

Paisprezece dintre bărbați susțineau că sunt de origine afgană, deși nu aveau documente. Aceștia au fost transportați la spital, iar trei dintre ei vor rămâne sub observație medicală până se vor recupera complet, potrivit poliției bulgare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Doi români au fost reținuți, iar procurorii au deschis un dosar penal. Unul dintre cetățenii români era și șoferul autovehiculului, potrivit Reuters.

Citește și: Peste 50 de migranți au fost prinși când încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR

Trei migranţi au ajuns în insulele Canare după ce au călătorit 11 zile pe mare pe cârma unui petrolier

Trei migranți au ajuns din Nigeria în insulele Canare, după ce au călătorit 11 zile pe mare, fiind așezați pe cârma unui vas petrolier, cu puțin deasupra nivelului apei, potrivit Agerpres.

După ce nava Althini II a ajuns în portul Las Palmas din Gran Canaria, cei trei migranți au fost duși de urgență la spital.

În fiecare an, mii de oameni se încumetă să pornească în călătoria periculoasă pe mare de pe coastele africane către insulele Canare.

În general, migranții pornesc în ambarcațiuni mici și deschise către destinația situată, în cel mai apropiat punct, la aproximativ 100 de kilometri în apele Atlanticului.

Citește și: Cetățeni sirieni, prinși când încercau să intre ilegal în România. Oamenii erau ascunși într-un microbuz, printre marfă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si