Prima dată a intrat în beciul casei soția, iar soțul vâzând că aceasta nu se mai întoarce s-a dus în căutarea ei. Din fericire la ei acasă se aflau în vizită și rudele celor doi, iar acestea au fost cele care i-au găsit pe amândoi inconștienți în pivniță.
Cei doi soți au fost intoxicați cel mai probabil cu dioxid de carbon
”În urmă cu scurt timp, doi soţi din Dorohoi au trecut printr-o situaţie care se putea încheia dramatic! Persoanele (cu vârste de 60, respectiv 64 ani), din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani
, au fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat”, a transmis, joi, IGSU.
Mustul a fermentat și a emanat dioxid de carbon
În urma cercetărilor efectuate de către IGSU, la faţa locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
”Nu toţi oamenii ştiu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale. Butoaiele, depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire, sunt un adevărat pericol.
Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spatiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru evitarea tragediilor, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spaţii închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locaţiei respective”, a mai precizat IGSU.