Close sidebar
Close sidebar

Doi soţi din Dorohoi, intoxicaţi cu dioxid de carbon de la mustul pus la fermentat

Cei doi soți din Dorohoi, județul Botoșani, au fost găsiți intoxicați cu dioxid de carbon, joi, de către rude. Aceștia au intrat în pivniță, acolo unde aveau pus mustul la fermentat și nu au mai reușit să iasă. Rudele au alertat imediat autoritățile.

Andreea Bolocan,

Cei doi soți au fost intoxicați cu dioxid de carbon [Sursa foto: isubotosani.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prima dată a intrat în beciul casei soția, iar soțul vâzând că aceasta nu se mai întoarce s-a dus în căutarea ei. Din fericire la ei acasă se aflau în vizită și rudele celor doi, iar acestea au fost cele care i-au găsit pe amândoi inconștienți în pivniță.

Cei doi soți au fost intoxicați cel mai probabil cu dioxid de carbon

”În urmă cu scurt timp, doi soţi din Dorohoi au trecut printr-o situaţie care se putea încheia dramatic! Persoanele (cu vârste de 60, respectiv 64 ani), din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, au fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat”, a transmis, joi, IGSU.

Mustul a fermentat și a emanat dioxid de carbon

În urma cercetărilor efectuate de către IGSU, la faţa locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

”Nu toţi oamenii ştiu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale. Butoaiele, depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire, sunt un adevărat pericol.

Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spatiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru evitarea tragediilor, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spaţii închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locaţiei respective”, a mai precizat IGSU.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI