Un român în vârstă de 49 de ani împreună cu soția sa, tot de naționalitate română, domiciliați de o perioadă bună în Apecchio, Italia, au fost internați în stare gravă sâmbătă, 15 octombrie 2022, la orele serii în spitalul Città di Castello după ce s-au otrăvit cu ciuperci.

Citeste si: O româncă de doar 29 de ani s-a stins din viață pe o stradă din Italia. Victoria nu a mai avut nici o șansă

În decursul nopții starea de sănătate a celor doi români s-a îmbunătățit considerabil, mai ales în cazul româncei. Cuplul se află încă internați fiind ținuți sub atenta supraveghere a medicilor.

Cei doi români s-au simțit rău la scurt timp după ce au mâncat ciupercile

Cei doi, soț și soție, ar fi consumat una dintre ciupercile extrem de toxice: Amanita Phalloides, cunoscută popular sub numele de „îngerul morții”. Românul în vârstă de 49 de ani ar fi cules ciupercile vineri, 14 octombrie 2022, după-amiază și le-ar fi adus acasă unde le-a le gătit la cină.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: O româncă s-a răsfățat în Italia din bani pensionarei pe care o îngrijea: „Abonament la sală, asigurare auto”

În noaptea dintre vineri spre sâmbătă, respectiv 14 spre 15 octombrie 2022, cuplul de români a simțit simptomele otrăvirii și, după ce a sunat o rudă, s-au dus cu mașina la camera de urgență a spitalului Tifernate la aproximativ 30 de kilometri de orașul Apecchio.

Amanita Phalloides seamănă cu multe alte specii și, din păcate, se întâmplă să fie confundată cu alte ciuperci comestibile. Datorită periculozității sale, poartă numele popular de  „Înger al morții”. În aceasta perioada ciupercile, datorită ploilor abundente din ultimele zile, sunt adunate în cantități mari și sunt mulți entuziaști care culeg pentru a duce acasă la familie. Ceea ce și românul a făcut fără să-și dea seama că sunt de o specie extrem de toxică.

Citeste si: Un bărbat din Alba a primit o amendă usturătoare pentru că ținea 200 de litri de vin în beci. Alcoolul era păstrat pentru nunta fiului său


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si