Un srilankez a avut parte de un sfârșit tragic. Acesta încerca să scape din apartamentul răpitorilor împreună cu alt srilankez. Au improvizat o frânghie, au aruncat-o pe geam și au început să coboare pe ele, unul dintre ei sfârșindu-și viața.

Cei doi au fost sechestrați de cei care trebuiau să îi treacă, în mod ilegal, granița spre vestul României.

Au coborât pe pături pentru libertate

Doi srilankezi, stabiliți în Brașov pentru munca legală prestată, au dorit să plece în vestul Europei. Dorința lor, în schimb, s-a dovedit a fi cea care i-a împins spre moarte pe unul dintre ei.

Cei doi au contactat niște traficanți de migranți pentru a-i ajuta să treacă granița ilegal, cu o sumă de bani. Migranții au schimbat srilankezilor mai mulți bani decât la prima discuție, iar cei doi nu au putut să o plătească. 

Astfel, traficanții de migrați i-au sechestrat pe cei doi într-un apartament, unde i-au legat și bătut pe cei doi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dornici să scape de răpitori, aceștia au improvizat o  frânghie pe care au aruncat-o pe geamul apartamentului și au încercat să coboare. Din păcate, în timpul operațiunii spre libertate, unul dintre ei a căzut și a murit.

În fapt, s-a reținut că inculpații T.M. și H.A., împreună, în perioada 25-28.08.2023, au lipsit de libertate victimele S.L.D.C. și R.P.D.D.P., prin împiedicarea părăsirii unui apartament din mun.

Timișoara, unde le-au adăpostit pentru a le trece ilegal frontiera de stat a României, în scopul ajungerii în Italia, perioadă în care au amenințat victimele că le vor omorî dacă nu primesc suma de 5.000 euro pentru traficarea lor, le-au lovit, le-au legat cu mâinile la spate, le-au pus căluș în gură, filmându-le în aceste poziții, filmări pe care le-a trimis unor persoane din anturajul victimelor în scopul obținerii de bani, determinând astfel victimele să se salveze prin coborârea pe o frânghie improvizată de la fereastra dormitorului, acțiune în timpul căreia victima R.P.D.D.P. a căzut și a decedat, iar victima S.L.D.C. s-a refugiat în alt apartament, potrivit Ordonanței de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

 Unul dintre ei a murit în drumul spre libertate

Unul dintre ei a murit în drumul spre libertate

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cine este Mădălina Vlangăr, noul șef interimar al IPJ Constanța? Ce se va întâmpla cu fostul șef: „Nu ies la pensie”

Autoritățile au deschis dosar penal

Pe numele traficanților de migranți, autoritățile au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor concurente de trafic de migranți, lipsire de libertate în mod ilegal și lipsirea de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

La data de 29.08.2023 numiții T.M. și H.A. au fost reținuți pentru 24 ore, iar la data de 30.08.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, luarea unei măsuri preventive, nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpații fiind nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare, potrivit Ordonanței de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. 

Citește și: O artistă de 54 de ani a dispărut în condiții misterioase în timp ce își plimba câinii. Un suspect de 20 de ani, arestat după găsirea unui cadavru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si