Un cuplu aflat în luna de miere și ghidul lor au fost uciși într-un „atac terorist” într-un parc național din sud-vestul Ugandei, spun autoritățile statului african.

Președintele țării africane a declarat că turiștii erau din Marea Britanie și Africa de Sud, în timp ce ghidul lor era cetățean ugandez.

Citește și: VIDEO: Alertă cu bombă și evacuări în 6 aeroporturi din Franța

Poliția din Uganda a transmis miercuri că cei trei au fost uciși, iar vehiculul lor a ars, în Parcul Național Regina Elisabeta.

Atentatorii sunt membri ai grupului Forțele Democratice Aliate (ADF), informează BBC News. Gruparea extremistă ADF a jurat credință Statului Islamic (IS).

Cele două persoane aflate în luna de miere și ghidul lor au fost împușcați înainte ca mașina lor de teren să fie incendiată.

Cine sunt cei doi turiști aflați în luna de miere

Un consilier parohial și soția lui, proaspăt căsătoriți, au fost împușcați de teroriști în timpul lunii lor de miere de safari în Uganda.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

David Barlow, în vârstă de 50 de ani, și soția sa Celia, în vârstă de 51 de ani, au fost uciși într-un atac armat când insurgenții care fugeau de forțele ugandeze s-au lovit de camionul lor din întâmplare.

Cuplul se căsătorise cu doar câteva zile în urmă în Western Cape din Africa de Sud. Ghidul lor, Eric Alyai, în vârstă de 40 de ani, a fost și el împușcat înaintea ca ucigașii să dea foc camionului și să fugă.

David Barlow, în vârstă de 50 de ani, și soția sa Celia, în vârstă de 51 de ani

David Barlow, în vârstă de 50 de ani, și soția sa Celia, în vârstă de 51 de ani

Atacatorii sunt încă în libertate

Marea Britanie și-a sfătuit cetățenii să evite faimosul Parc Național Regina Elisabeta din Uganda, după ce trei persoane, inclusiv un cetățean britanic, au fost ucise în ziua precedentă de rebelii ADF.

În mesajul adresat turiștilor, guvernul britanic „îi sfătuiește împotriva tuturor călătoriilor, cu excepția celor esențiale", în acest parc din sud-vestul țării, care este foarte popular în rândul occidentalilor.

Mișcările extremiste islamice au lansat apeluri la "acte de furie" împotriva necredincioșilor după distrugerea unui spital în Fâșia Gaza, pus pe seama armatei Israelului, care a negat însă atacul.

"Dacă vă aflați în prezent în parc, ar trebui să urmați sfaturile autorităților locale de securitate. Dacă puteți face acest lucru în siguranță, ar trebui să părăsiți zona cât mai curând", au adăugat autoritățile britanice, subliniind că "atacatorii sunt încă în libertate".

Atentate teroriste dejucate în Uganda

Ministerul de externe al Marii Britanii a declarat că a luat legătura cu familia unui cetățean britanic în urma incidentului petrecut în parc nașional african.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

ADF este un grup islamist legat de ISIS, care își are rădăcinile în Uganda, dar operează în principal în estul Republicii Democratice Congo.

Cele două țări au intensificat operațiunile care vizează grupul în ultimele luni.

Luni, președintele Ugandei a declarat că poliția a dejucat un complot, presupus planificat de militanții ADF, de a bombarda bisericile din districtul central Butambala al țării.

uganda atentat terorist

Unde este situată Uganda pe harta Africii

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si