Autoritățile avertizează de nenumărate ori asupra steagului roșu și al interzicerii înotului de către salvamari. Steagul roșu rămâne arborat cu un motiv foarte precis, însă nimeni nu ascultă salvamarii, ajungându-se astfel la tragedii. 

Patru persoane au murit înecate în doar trei zile

În ultimele trei zile, trei turiști au murit înecați în apele agitate ale mării, iar un salvamar și-a pierdut viața în timp ce încerca să salveze un turist. 

Citeste si: Un bărbat a murit în timp ce se afla la pescuit, pe râul Timiș

Astfel, patru persoane și-au pierdut viața în lupta cu valurile și curenții.

Nu trebuie să ne panicăm

Răzvan Mateescu, cercetător științific INCDM, recomandă ca, în cazul în care suntem supuși unei astfel de întâmplări, să încercăm pe cât posibil să nu ne panicăm și să înotăm în direcția opusă, pentru a ieși astfel de sub curent. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În momentul în care înotătorul realizează că este prins de un astfel de curent și dus către larg, el nu trebuie să se panicheze și trebuie să înoate cumva către o altă direcție decât direcția de deplasare, astfel încât el să iasă din aceste

jet ”, spune Răzvan Mateescu.

Citeste si: VIDEO- Tragedie la malul mării. Un tânăr s-a înecat în Costinești. Este a patra victimă din ultimele zile

Teoretic, cei care ignoră avertismentele salvamarilor, ar putea fi amendați, însă în România nu se întâmplă. 

Spre exemplu, în Franța, sancțiunile pornesc de la 1500 de euro, în Statele Unite de la 1000 de dolari, iar în Spania pot ajunge la 2000 de euro.

Din păcate, cei mai mulți care se aventurează în largul mării nu au șansa a doua la viață. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si