Autoritățile avertizează de nenumărate ori asupra steagului roșu și al interzicerii înotului de către salvamari. Steagul roșu rămâne arborat cu un motiv foarte precis, însă nimeni nu ascultă salvamarii, ajungându-se astfel la tragedii.
Patru persoane au murit înecate în doar trei zile
În ultimele trei zile, trei turiști au murit înecați în apele agitate ale mării, iar un salvamar și-a pierdut viața în timp ce încerca să salveze un turist.
Citeste si: Un bărbat a murit în timp ce se afla la pescuit, pe râul Timiș
Astfel, patru persoane și-au pierdut viața în lupta cu valurile și curenții.
Nu trebuie să ne panicăm
Răzvan Mateescu, cercetător științific INCDM, recomandă ca, în cazul în care suntem supuși unei astfel de întâmplări, să încercăm pe cât posibil să nu ne panicăm și să înotăm în direcția opusă, pentru a ieși astfel de sub curent.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
” În momentul în care înotătorul realizează că este prins de un astfel de curent și dus către larg, el nu trebuie să se panicheze și trebuie să înoate cumva către o altă direcție decât direcția de deplasare, astfel încât el să iasă din aceste jet ”, spune Răzvan Mateescu.
Citeste si: VIDEO- Tragedie la malul mării. Un tânăr s-a înecat în Costinești. Este a patra victimă din ultimele zile
Teoretic, cei care ignoră avertismentele salvamarilor, ar putea fi amendați, însă în România nu se întâmplă.
Spre exemplu, în Franța, sancțiunile pornesc de la 1500 de euro, în Statele Unite de la 1000 de dolari, iar în Spania pot ajunge la 2000 de euro.
Din păcate, cei mai mulți care se aventurează în largul mării nu au șansa a doua la viață.