Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Doi tineri au murit după ce au consumat droguri la festivalul SAGA din București

Doi tineri ar fi murit în urma unei supradoze, după ce mai mulți tineri care participau la Festivalul SAGA din București au fost aduși vineri seara în stare foarte gravă la mai multe spitale din Capitală.

Sorin Negru,

De la debutul festivalului, 21 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale iar 7 dintre ei au ajuns la spital.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce am văzut la festival ne-a șocat, spun neoficial, medicii SMURD care au încercat să îi salveze pe tinerii care au intrat în comă de la consumul de stupefiante. Doi dintre ei au pierdut lupta pentru viață- alții sunt la terapie intensivă. E straniu cum au putut ajunge atâtea droguri pe Arena Națională- având în vedere armata de polițiști și jandarmi trimiși să-i controleze la sânge pe toți.

Citeste si: VIDEO- Un tânăr de 34 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 24, din cel mai înalt bloc turn din România

Potrivit unor surse, secretarul de stat Raed Arafat a cerut mai multe anchete. Între timp, organizatorii transmit că au luat măsuri de prevenție.

Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul bărbatului salvat de la sinucidere în ultimul moment. S-a aruncat din copac cu ștreangul de gât în fața polițiștilor

Alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: Dezlantuiti la Festivalul Saga

Medicii au constatat decesul unui al doilea tânăr dintre cei care au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Sfântul Pantelimon, în urma unei supradoze de droguri administrată la Festivalul SAGA, au declarat pentru Gandul.ro surse medicale. 

Mai mulți tineri au ajuns la spital în stare gravă

De la debutul festivalului, 21 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale iar 7 dintre ei au ajuns la spital. Peste 50.000 de oameni sunt așteptați în fiecare zi a festivalului care se desfășoară pe şase scene simultan, de la ora 17:00 până la 5:00 dimineața, informează Antena 3.

În noaptea de vineri spre sâmbătă a Festivalului SAGA, de la Arena Națională unde au loc concertele, au fost ridicate circa 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise.

„Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Ce au transmis organizatorii festivalului Saga

Organizatorii SAGA Festival confirmă și ei că vineri seara au avut loc unele „evenimente regretabile” și subliniază că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt. Organizatorii transmit într-un comunicat că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzis și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, se arată în comunicatul organizatorilor. Ei dau asigurări că au luat toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

„La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanța pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezența la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, se arată în comunicatul transmis către presă.

Mesajul agenției anti-drog

La rândul său, Agenția Națională Antidrog a postat sâmbătă seara  pe contul de Facebook  un mesaj de avertizare, însoțit de imagini de la Festivalul SAGA de pe Arena Națională: „Nu amesteca energizantele cu ecstasy”- este sfatul specialiștilor antidrog.

„În ultimii ani a crescut numărul deceselor cauzate de consumul pastilelor de ecstasy cu o concentrație a substanței active foarte mare. Nu amesteca energizantele cu ecstasy. Ai grijă de inima ta! Atmosfera de la festival îți poate da toata energia de care ai nevoie! Hidrateaza-te! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Cei dragi te asteaptă!”, se arată în postarea agenției.

Circa 35.000 de persoane au participat pe Arena Națională în prima noapte la Saga Festival, potrivit unor estimări. Surse din poliție au declarat pentru G4Media.ro că 5 persoane au intrat în stop cardiorespirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog. 

Au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii. Prima seara de concerte s-a încheiat la 5 dimineața.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI