Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dolarul a atins un nou record. La ce valoare a ajuns

Nou maxim istoric pentru moneda americană. Cotația afișată de Banca Națională pentru dolarul american a fost de 5,13 lei, în creștere față de valorea de 5,11 lei, cu o zi înainte.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Indicele dolarului a atins un nou maxim din două decenii. Creşterea vine pe fondul evoluțiilor pieţelor valutare externe.

Cotațiile euro și dolar din ultimele zile

Potrivit BNR, dolarul american a fost cotat luni la 5,1135 lei. Vineri, cursul afișat de BNR era de 5,0679 lei, de la 5,0103 lei joi.

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) astăzi este de 4,9437 lei, în creştere faţă de luni, când ajunsese la 4,9427 lei.

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 27 septembrie 2022. Cotațiile pentru euro și dolar

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Creșterea dolarului din acest an este alimentată de creșterile agresive ale dobânzilor Fed, care au încurajat investitorii să își retragă banii plasați în alte părți ale lumii pentru a-i investi în active americane cu randament mai ridicat.

Datele economice din SUA sugerează că inflația va rămâne ridicată, provocând noi creșteri ale ratelor Fed și un dolar și mai puternic.

Jumătate din comerțul internațional se face în dolari

Oscilațiile puternice ale monedelor reprezintă o altă presiune asupra economiei globale și a câștigurilor corporative, care se așteaptă să scadă pe măsură ce creșterile agresive ale ratei dobânzii ale Rezervei Federale din timpul verii încep să afecteze cheltuielile.

Citeste si: Cum să faci economie la bani, atunci când cumperi cosmetice și parfumuri online, pentru cadou?

Aproape jumătate din comerţul internaţional se face în dolari, iar un dolar mai puternic face ca datoriile pe care guvernele și companiile din piețele emergente le-au contractat în dolari americani să fie mai scumpe.

Citeste si: Bancnotele cu Regina Elisabeta a II-a, tot mai căutate. Cât costă două exemplare

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI