Este doliu în alpinism! O alpinistă româncă a încetat din viață pe vârful Aconcagua din Argentina, aflat la 6960 metri altitudine. Femeia era din Drobeta-Turnu Severin și avea 56 de ani.

Un medic a încercat să o salveze pe alpinistă, însă în zadar

Aceasta și-a fi pierdut cunoștința și ar fi leșinat în prezența mai multor persoane, informează poliția. Un turist curajos i-a administrat adrenalină Mihaelei și i-a efectuat manevre de resuscitare.

Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată, așadar medicii au constatat decesul. Acum, cazul este anchetat de Procuratura Uspallata. 

Pe pagina sa de Facebook, Mihaela Gabi Ianoși a postat ultima oară în urmă cu 10 zile o filmare din momentul în care pleca de la hotelul din Mendoza și urma să fie dusă alături de tovarășii ei de ascensiune spre prima tabără de campare în drumul spre Aconcagua.

Mihaela Gabi Ianoș moartă munte

Ea este Mihaela Gabi Ianoși.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Florin Salam, noi dezvăluiri despre scandalul în care este implicat. ,,Îmi e rușine de cine ar putea crede așa ceva''

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Aconcagua este cel mai înalt munte din emisfera vestică și este situat în nord-vestul provinciei argentiniene Mendoza. De-a lungul timpul s-au mai înregistrat mai multe decese în zonă. Rául Alexander Tartera, un american în vârstă de 30 de ani care, după ce a atins vârful, a murit în timpul coborârii, din cauza oboselii, la peste 6.000 de metri altitudine. Și pe 3 ianuarie, corpul unui alpinist rus a fost găsit în Plaza de Mulas.

Lacrimi de durere pentru Mihaela

Pe pagina de Facebook au apărut numeroase mesaje de condoleanțe pentru Mihaela Gabi Ianoși.

”Sper ca ceea ce am auzit și citit să nu fie adevărat...în rest...nu-mi găsesc cuvintele...Ascensiune ușoară către stele Mihaela”, a scris un apropiat al alpinistei.

Mihaela Gabi Ianoș moartă  munte

Ea este Mihaela Gabi Ianoș.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este omul care poate răsturna ancheta în cazul profesorului din Vâlcea?! Un martor cheie a dezvăluit ce s-a întâmplat acasă la Claudiu Bălan cu puțin timp înainte să fie dat dispărut

”Om cu atâta energie si implicare...”, a mai scris cineva pe Facebook.

”Dumnezeule, nu poate fi adevărat! Am urmărit-o până la Mendoza când a plecat spre Aconcagua”, a transmis un alt apropiat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si