Este vestea tristă a zilei! Basistul legendarei trupe reggae Bob Marley a încetat din viață la vârsta de 77 ani.

Unde a încetat din viață basistul?

Aston Barrett, sau "Family Man", așa cum era cunoscut s-a luptat cu o boală nemiloasă, care în cele din urmă l-a răpus. Acesta s-a născut în anul 1946 și a crescut în capitala jamaicană, Kingston. 

Fiul său a dat vestea șocantă, care a picat ca un trăsnet în rândul celor care îl îndrăgeau atât de tare pe Aston Barrett.

Din păcate, acesta nu a oferit prea multe detalii.

"Cu cea mai mare durere în suflet, împărtășim vestea trecerii în neființă a iubitului nostru Aston 'Familyman' Barrett după o lungă luptă cu boala", a scris într-o postare pe rețelele de socializare, Aston Barrett Jr.

Aston Barrett a murit

Basistul trupei Bob Marley a murit la 77 de ani.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Donald Trump se teme că o cântăreață celebră și bogată poate schimba cursul alegerilor din SUA

El s-a alăturat trupei lui Bob Marley în 1974, însă și-a câștigat prima dată faima ca membru al trupei Upsetters.

"Toba, este bătaia inimii, iar basul, este coloana vertebrală. Dacă basul nu este în regulă, muzica va avea o coloană sonoră proastă”, a spus la un moment dar basistul. Barrett a declarat pentru BBC în anul 2013 că a fost tatăl a 23 de fiice și 18 fii. "Eu sunt familistul. Am 41 de copii”,  a precizat el.

Și Olivia Grange, ministrul culturii din Jamaica a ținut să scrie un mesaj pe platforma X.

Aceasta a spus că regretă profund decesului lui Aston Francis Barrett, care a murit la Spitalul Universității din Miami, Florida, în Statele Unite.

Din ce și-a construit Aston Barrett prima chitară?

Interesant este faptul că basistul și-a construit singur prima chitară bas de la zero, folosind placaj, o tijă de perdea și o scrumieră veche. De-a lungul carierei sale s-a făcut remarcat, și chiar a fost distins cu titluri foarte importante.

Aston Barrett a murit

Basistul Aston Barrett a încetat din viață la 77 ani din cauza unei boli grave.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: A murit preşedintele Namibiei, răpus de cancer. Cine era Hage Geingob

De exemplu, în anul 2015, a fost numit al 25-lea cel mai mare basist din toate timpurile de către cititorii NME, iar în 2021, a fost onorat cu titlul Order of Distinction (clasa Commander) în cadrul National Honours and Awards cu ocazia celei de-a 59-a aniversări a independenței Jamaicăi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si