Artista a murit sambata, la Spitalul Zollikerberg din Zurich. Lys Assia s-a nascut la data de 3 martie 1924, in Rupperswill, in nordul Elvetiei. Si-a inceput cariera ca dansatoare, dar a evoluat si a devenit o cantareata de succes, potrivit adevarul.ro.

Cantareata elvetiana a castigat prima editie a concursului Eurovision pentru Elvetia, la Lugano, in anul 1956, cu piesa Refrain, si a participat ulterior la alte doua editii.

Asocierea sa cu Eurovision a fost de lunga durata, iar in anul 2005 a urcat pe scena si a interpretat Celebration, la a 50-a aniversare a concursului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

La varsta de 87 de ani a incercat o revenire spectaculoasa, inscriindu-se in selectia nationala pentru a reprezenta Elvetia la editiile Eurovision din 2012 si 2013, dar nu a avut succes. Moartea cantaretei vine la doar cateva zile dupa cea a lui Katie Boyle, care a prezentat de patru ori competitia Eurovisionului si care a decedat marti, la domiciuliul ei din Marea Britanie, la varsta de 91 de ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si