Haruo Nakajima, care a purtat costumul Godzilla in 12 filme, a murit din cauza unei pneumonii, precizeaza acelasi comunicat.

intr-un interviu publicat in acest an, Haruo Nakajima a dezvaluit dificultatile cu care s-a confruntat in timpul filmarilor pentru pelicula din 1955: costumul sau era realizat din bambus si latex si cantarea aproximativ 100 de kilograme.

Starul nipon a mai spus ca a fost nevoit sa studieze comportamentele unor animale din Gradina Zoologica din Tokyo pentru a se pregati pentru acel rol.

Haruo Nakajima si-a inceput cariera jucand in cateva filme cu samurai si de razboi si a aparut inclusiv in celebrul lungmetraj "Seven Samurai", regizat de Akira Kurosawa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

A interpretat pentru prima data rolul Godzilla — o creatura uriasa care se trezeste in adancurile oceanului dupa un test nuclear — in 1954 in filmul "Godzilla", regizat de Ishiro Honda si produs de legendarul studio cinematografic Toho.

A jucat acest personaj in mai multe continuari ale peliculei originale, dar a interpretat si alte "bestii" pe marele ecran, precum Rodan, Mothra si King Kong.

Ultima sa aparitie intr-un costum special s-a produs in 1972 in filmul "Godzilla vs.

Gigan".

De atunci, Godzilla a devenit un film clasic cu mostri, iar studiourile cinematografice din Japonia si de la Hollywood au produs cateva zeci de pelicule care au inclus acest personaj inspaimantator. Cele mai multe dintre filmele realizate recent in cadrul francizei "Godzilla" folosesc programe de grafica si animatie computerizata pentru realizarea celebrului monstru marin.

Cel mai recent film din aceasta serie, intitulat "Shin Godzilla", realizat de studioul Toho, a fost lansat in 2016.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si