Barry Humphries a avut o carieră impresionantă de șapte decenii, fiind un veteran al scenei și al micilor ecrane. Acesta a adus zâmbete și amuzament mai multor generații de spectatori prin intermediul unor personaje satirice, printre care se numără celebrele "Dame Edna Everage" și "Sir Les Patterson".

Actorul s-a stins din viață sâmbătă seară, a transmis David Faktor, un purtător de cuvânt al Spitalului St. Vincent din Sydney.

  "Pot să confirm că Barry Humphries a murit în această seară în Sydney, în jurul orei locale 19:00 (11:00 GMT)", a informat el.

Citește și: A murit Sanda Manu, regizor și profesor universitar

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Actorul a fost internat din nou în același spital din cauza unor complicații medicale survenite după o intervenție chirurgicală la șold, la care a fost supus luna trecută. Potrivit unui comunicat al familiei sale, publicat în cotidianul Sydney Morning Herald, aceasta a mulțumit fanilor și personalului medical de la Spitalul St. Vincent pentru sprijinul și urările lor de bine în această perioadă dificilă.

Cine a fost Barry Humphries 

După ce s-a mutat la Londra în 1959, Barry Humphries a devenit un nume de referință în lumea producțiilor de comedie din Marea Britanie, participând în mai multe spectacole de pe West End, printre care "Maggie May" și "Oliver!".

Citește și: Shakira şi Pique au hotărât cu cine râmân cei doi copii ai lor. Cât timp vor petrece Milan şi Sasha cu fiecare părinte

Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, Humphries a devenit unul dintre cei mai importanți actori de comedie de pe scena britanică, alături de nume sonore precum Dudley Moore, Alan Bennett și Spike Milligan.

Dame Edna Everage, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale actorului

Barry Humphries este cunoscut în lumea comediei nu doar pentru celebra sa interpretare a personajului "Dame Edna Everage", folosit pentru a satiriza cultul celebrității, snobismul de clasă și pudibonderia, dar și pentru alte personaje memorabile.

Citește și: Scandal la Hollywood! O actriţă de culoare a fost aleasă pentru a interpreta rolul Cleopatrei

Printre acestea se numără afemeiatul "Sir Les Patterson" și "Sandy Stone", un bărbat vârstnic și fără copii care trăiește într-o suburbie a orașului Melbourne și este considerat "cel mai plictisitor om din Australia". Toate aceste personaje au devenit legendare în industria comediei britanice și internaționale, aducându-i lui Humphries un mare succes și apreciere din partea publicului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si