Marți, 12 martie 2024, este zi de doliu la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, informează presa locală.

Citește și: Tragedie fără margini pentru o familie din Satu Mare! Un băiat de doar 14 ani a fost găsit decedat în propria casă. Care ar putea fi cauza morții minorului?

Dr. Silvia Firicel, fost medic şef de secţie CSM Ghelerter, a decedat după o grea suferință și o boală necruțătoare.

„A plecat la îngeri o mare doamnă, Dr.Firicel Silvia fost medic șef de secție CSM Ghelerter. Odihnă veșnică”, a transmis un cadru medical de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iaşi.

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi

[Sursa foto: Facebook / Institutul de Psihiatrie]

Cine a fost medicul Silvia Firicel

"Colega noastră de liceu FIRICEL SILVIA, după o grea suferință și o boală necruțătoare, a plecat la cele veșnice", a transmis un prieten din Rădăuți al cadrului medical.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Silvia Firicel a absolvit liceul Școlii Medii nr 1 Rădăuți – astăzi Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi – in iunie 1969, ca șefă de promoție.

În perioada 1969 – 1975 a urmat cursurile Facultății de Medicină din Iași. În calitate de medic psihiatru și-a adus o contribuție importantă în domeniul studierii bolii Alzheimer, publicând în acest sens mai multe articole în revistele de specialitate.

Doctorița a participat la mai multe congrese internaționale unde a prezentat diverse studii și concluzii legate de această necruțătoare boală.

"Cu siguranță liceul rădăuțean, noi colegii și locuitorii orașului ne putem mândri cu astfel de personalități", precizează sursa citată pe Facebook. 

Dr. Silvia Firicel a condus în ultimii ani de activitate secţia CSM Ghelerter de la Institutul de psihiatrie.

De numele reputatului medic Silvia Firicel se leagă înfiinţarea Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, instituție cu o vechime de peste 140 de ani. 

Potrivit BZI.ro, recent a fost altă zi de doliu la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a fost când medicul primar în Psihiatrie Lăcrămioara Farcasel a trecut la cele veşnice.

DR. Silvia Firicel, fost șef de secţie CSM Ghelerter de la Institutul de psihiatrie. 

Dr. Silvia Firicel, fost șef de secţie CSM Ghelerter de la Institutul de psihiatrie. 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si