Vestea tristă a venit din partea managerului său, Danilo Mancuso, pentru agenția de știri ANSA. Acesta a declarat faptul că "după o boală îndelungată, starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni". 

Acesta a fost diagnosticat în urmă cu 10 ani cu cancer de prostată. Toto Cutugno a susținut faptul că a învins boala. Din nefericire, boala a recidivat. În luna aprilie a anului 2022, artistul italian a suferit complicații.

Acesta a fost internat de urgență în stare critică, la un spital privat, cu cancer metastatic de prostată, potrivit Hotnews.ro

Cine a fost Toto Cutugno?

Toto Cutugno, sub numele real, Salvatore Cutugno, a fost un cântăreț și un compozitor italian, de muzică ușoară. Acesta a compus peste 400 de melodii.

Doliu în lumea muzicii. Cântărețul italian, Toto Cutugno, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani

Doliu în lumea muzicii. Cântărețul italian, Toto Cutugno, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani

De asemenea, peste 100 de milioane de discuri au fost vândute în întreaga lume. Toto Cutugno a fost primul cantautor, care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo (în 1980), dar și singurul cantautor italian, care a câștigat marele premiu la Eurovision, în secolul XX.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Toto Cutugno s-a născut pe data de 7 iulie, în 1943, în orașul Fosdinovo, Toscana. Tatăl său a fost marinar, dar știa să cânte la tubă. Acesta i-a transmis fiului său dragostea pentru muzică.

Citește și: Toto Cutugno, în stare critică

Cariera sa a început la vârsta de 13 ani, atunci când a participat la concursul de acordeoniști, unde a ocupat locul 3. 

Declarația făcută de Toto Cutugno, pentru România

În timpul unui concert susținut în anul 2015, în București, cântărețul a făcut o declarație deosebită la adresa țării noastre.

"Romania e a doua mea casă", a declarat artistul, care a sărbătorit în țara noastră 35 de ani de la momentul câștigării marelui premiu al festivalului de la San Remo.

Acesta a cântat împreună cu un cor de copii, un tenor italian și o orchestră simfonică.

Cu această ocazie, artistul a fredonat din nou "Ciobănaș cu trei sute de oi", potrivit ȘtirileProTV.ro

Citește și: Toto Cutugno, îndrăgostit de România. A interpretat memorabil "Ciobănaș cu 300 de oi" în limba română- VIDEO

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si