Grigore Constantinescu, distins muzicolog, critic muzical şi profesor, o personalitate a vieţii muzicale româneşti, a murit azi conform Radio România Muzical.

Doliu în lumea muzicii din România. O personalitate a vieții muzicale a murit

Citeste si: Ludovic Orban i s-a confesat Cristinei Țopescu. Ce îi spunea premierul despre fiul lui. INCREDIBIL

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Grigore Constantinescu era născut pe 5 decembrie 1938 la Bucureşti. Profesorul a studiat la Conservatorul din oraşul natal, iar în anul 1976 a devenit doctor în muzicologie al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. A avut o activitate impresionantă de-a lungul timpului ca profesor şi muzicolog: a fost redactor la Editura Muzicală şi la revista MUZICA, profesor şi conducător de doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, membru al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii- Universitatea Bucureşti, cronicar muzical, autor de studii, articole, interviuri, volume de muzicologie, realizator de emisiuni radiofonice şi de televiziune; a participat cu comunicări ştiinţifice la simpozioane naţionale şi internaţionale; a fost preşedintele Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România. Apropiat colaborator al postului Radio România Muzical, Grigore Constantinescu a realizat de-a lungul timpului cicluri de emisiuni extrem de apreciate precum "Convorbiri şi lecturi cu muzică", „Muzica, nimic mai simplu", şi „Turism muzical".

Citeste si: Un deputat iranian oferă trei milioane de dolari în schimbul uciderii lui Trump

Doliu în lumea muzicii din România. O personalitate a vieții muzicale a murit

„Suntem bulversaţi până peste posibil de ştirea primită şi nu-mi vine să cred, efectiv. Grigore a fost prietenul nostru, al meu din studenţie, deci, colaborator şi prieten drag în toate acţiunile mele, criticile toate, când am făcut concertele cu clasa. Peste tot, el a fost îndrumătorul şi prezentatorul nostru şi cu cele mai alese gânduri şi adoraţii pentru muzică, pentru canto, pentru arta operei şi mi-a fost atât de apropiat în toată cariera mea.

Şi tot mă pregăteam să scriu memoriile cu el şi n-am reuşit, cât am amânat. Acum e prea târziu. Dumnezeu să-l odihnească. A fost un prieten nepreţuit. L-am iubit enorm. Nu-mi vine să cred, aşa, o durere şi o lovitură îngrozitoare" a transmis soprana şi profesoara Maria Slătinaru-Nistor, pentru Radio România Muzical.

Doliu în lumea muzicii din România. O personalitate a vieții muzicale a murit

Citeste si: Drama din viața fotbalistului Denis Alibec. Un detaliu pe care mulți nu îl cunosc


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si