Close sidebar
Close sidebar

Doliu in lumea sportului! Un portar de legenda al Romaniei a incetat din viata

Fostul portar al Nationalei de handbal, Claudiu Ionescu, a incetat din viata, la varsta de 58 de ani, din cauza unor probleme cardiac.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Claudiu Ionescu este portarul cu care Romania a cucerit bronzul olimpic la handbal in 1980, la Moscova.

Nascut la Constanta, Claudiu Ionescu a debutat ca senior in liga secunda la Comertul, dupa care s-a transferat la Dinamo, unde a evoluat pana in 1988 si unde a cunoscut marea performanta: campion in 1978 si 1986, castigator al Cupei Romaniei in 1979, 1982 si 1988, semifinalist in Cupa Campionilor Europeni in 1979 si finalist al Cupei Cupelor in 1983.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Fostul portar a bifat si 21 de selectii in nationala de seniori a Romaniei, cu care a cucerit medalia de bronz la Olimpiada din 1980, de la Moscova.

La Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, nationala masculina a invins URSS-ul cu 22-19, dupa ce la pauza fusese 9-15. Tricolorii au castigat la Moscova medalia de bronz, dupa 20-18 cu Ungaria in finala mica.

Din echipa faceau parte Claudiu Eugen Ionescu, Nicolae Munteanu, Stefan Birtalan, Iosif Boros, Adrian Cosma, Cezar Draganita, Marian Dumitru, Cornel Durau, Alexandru Fölker, Vasile Stinga, Lucian Vasilache, Neculai Vasilca, Radu Voina si Maricel Voinea.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI