Marius Spînu, născut în județul Iași în iunie 1965, și-a încheiat parcursul în această lume înainte de a atinge vârsta de 59 de ani.

De profesie lector universitar și doctor în economie la Universitatea „Al. I. Cuza”, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Marius Spînu și-a dedicat timpul și energia pentru educație, cercetare, dar și politică.

Citește și: Instanța a decis prima condamnare în cazul uciderii lui Adrian Kreiner. Pedeapsa șoc primită de complicele celor trei criminali ai omului de afaceri din Sibiu

Marius Spînu a murit la vârsta de 59 de ani

Marius Spînu a murit la vârsta de 59 de ani

[Sursa foto: Facebook / Marius Spinu]

Marius Spînu, din grupul de intelectuali pro-Băsescu

Pe lângă activitatea academică, Marius Spînu a avut o implicare semnificativă în viața politică a țării, după cum informează Iasi TV Life.

A fost ales deputat în Parlamentul României timp de patru ani, reprezentând Partidul Democrat Liberal (PDL).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Inițial implicat în politică din partea Uniunii Forțelor de Dreapta încă din 1999, el a trecut ulterior la PNL, devenind liderul organizației din Hârlău, arată sursa citată.

Mesaje de condoleanțe și regret la dispariția lui Marius Spînu

Lumea politică și universitară este în doliu la aflarea veștii privind dispariția lui Marius Spînu.

“Cu mare regret în suflet, anunțăm că domnul Lect.univ.dr

Marius Teodor Spînu a încetat din viață. A fost un caracter deosebit, înțelept, cu o fire puternică și o personalitate marcantă în mediul academic, având o activitate impresionantă de mai bine de 30 de ani în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Nu a fost un simplu profesor de matematică, ci un exemplu de urmat pentru succes și devotament! Contribuția lui nu se poate măsura în numere, ci în amintirile studenților din numeroasele generații ce l-au cunoscut.
Domnul Profesor va fi mereu în gândurile noastre, iar lecțiile și învățămintele sale vor continua să ne călăuzească pe drumul nostru. Sincere condoleanțe, Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Liga Studenţilor Economişti Iaşi.

Doliu în politica românească

Doliu în politica românească

[Sursa foto: Facebook / IASI TV Life]

Marius Spînu, un CV impresionant

În ultimii 30 de ani, Marius Spînu a activat la Universitatea „Al. I. Cuza”- Iaşi, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA), Departamentul de Contabilitate, Informatică Economică şi Statistică (CIES).

El a fost titularul cursurilor de: Matematici aplicate în economie, Cercetări Operaţionale, Matematici Financiare, Procese Stochastice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fostul politician avea un doctorat în Matematică, Specializarea Mecanică Teoretică. 

Repere în activitatea politică: în noiembrie 2006 a devenit membru fondator al filialei Iași a Partidului Democrat Liberal (PDL), desprins de Traian Băsescu din fostul PD.

În 2008 Mariu Spînu a fost numit prim-vicepreședinte al Organizației Municipale Iași a PDL. A fost consilier judetean, după care a intrat in Parlament, unde a dus la capăt un mandat de deputat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si