Andrei George-Dicu, unul dintre cei mai valoroși jurnaliști sportivi din presa românească a murit la vârsta de doar 48 de ani. 

El a fost jurnalist, scriitor și avea abilități remarcabile, dar și o experiență fabuloasă, de trei decenii, în presă.

Vestea tragică a morții sale a venit sâmbătă, pe 23 martie 2024, după ce bărbatul a încetat din viață în urma unui stop cardiorespirator. Cei care își doresc să își ia rămas-bun de la Andrei George-Dicu, trebuie să știe că trupul său se află în prezent la Biserica Gârleni de pe Bulevardul Ghencea. 

Andrei George-Dicu a fost un jurnalist foarte apreciat

Andrei Dicu a fost colaborator la Prosport (în secția fotbal internațional) și la cotidianul Sportul Românesc.

Cariera sa de trei decenii i-a adus mai multe oportunități de-a lungul anilor. El a fost redactor, editorialist și șef de departament turism- sport la cotidianul Curierul Național. Totodată, el a contribuit și la revistele Atac, România Pitorească, SportPlus, romaniapress.ro, Flacăra și Taifasuri. 

andrei george-dicu

Cei care doresc să își ia rămas-bun de la jurnalist sunt așteptați la Biserica Gârleni de pe Bulevardul Ghencea.  

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Răsturnare de situație în cazul studentei ucise din Timișoara. Tânărul care i-a luat viața nu ar fi fost, de fapt, iubitul ei: „A făcut o obsesie. Voia mai mult de la ea”

El a fost gazda emisiunii „Oameni mari” la postul TV online Job TV, redactor în departamentul sport al Ziarului „Ring” și a accesat și partea radio, fiind redactor- colaborator la Radio România Actualități, dar și realizatorul emisiunii „Semnele Lumii”. El a fost și redactor-șef, comentator și pamfletar la revista VIP.

Andrei Dicu a accesat și zona cinematografiei, având roluri secundare în filme precum „Cântec pentru fiul meu” (1980), dar și în producții ale postului Tele 7 ABC în 1996.

Pe lângă contribuțiile aduse jurnalismului sportiv și cinematografiei, Andrei Dicu a fost foarte apreciat și pentru talentul său în domeniul literaturii. El a scris poezii de-a lungul timpului, iar în luna septembrie a anului 2019 a debutat ca romancier cu cartea sa intitulată „Carla”.

Jurnalistul Andrei Dicu, plâns de familie și apropiați

Vestea morții jurnalistului i-a împietrit pe membrii familiei sale, dar și pe oamenii care l-au cunoscut și l-au apreciat de-a lungul anilor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

Citește și: Doliu în politica românească chiar înainte de primul rând de alegeri din 2024. A murit fostul deputat Marius Spînu

Mama sa a fost cea care a împărtășit publicului vestea tragică a morții lui Andrei Dicu:

„Anunț pe această cale, pentru cei care l-au cunoscut, că Andrei-George Dicu a încetat din viață în ziua de 23 martie 2024, în urma unui stop cardiorespirator, după o scurtă suferință. Corpul neînsuflețit este depus la Biserica Gârleni, Bdul Ghencea, începând cu după-amiaza zilei de 24 martie 2024. Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie 2024.

Revin cu detalii. Ioana Dicu, mama”, a scris mama jurnalistului pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si