Pilotul spaniol de motociclete Carles Falcon a murit la mai bine de o săptămână după ce s-a accidentat în Raliul Dakar din Arabia Saudită, a anunțat luni echipa sa.

Citește și: VIDEO- Accident tragic pe A3. Un bărbat a murit după ce un autoturismul în care se afla a intrat în coliziune cu o autoutilitară

Carles Falcon, în vârstă de 45 de ani, a fost în comă indusă de când a fost transportat la spital cu răni grave în urma unei căderi în timpul celei de-a doua etape din

7 ianuarie.

Directorul de cursă, David Castera, le-a declarat reporterilor la acel moment că pilotul, care concura la proba de anduranță, îi lipsea pulsul când a fost găsit de echipele de salvare, dar a fost resuscitat de primul medic sosit la fața locului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Carles ne-a părăsit. Echipa medicală a confirmat că leziunile neurologice cauzate de stopul cardiorespirator la momentul accidentului sunt ireversibile”, a declarat echipa TwinTrail Racing într-un comunicat pe Instagram, potrivit NBC News.

Carles Falcon a murit. Cum s-a produs accidentul

„Carles a fost o persoană zâmbitoare, mereu activă, căruia i-a plăcut cu pasiune tot ce făcea, în special motocicletele.

Ne-a luat cu el să facem ceva care era visul lui, să concurăm la Dakar”, a spus partenerul de echipă al spaniolului.

Familia motociclistului spaniol a cerut discreție din partea presei după anunțul tragediei. Sportivul urmează să fie înmormântat în zilele următoare.

Cea de-a 46-a ediție a raliului, desfășurată pentru a cincea oară în Arabia Saudită, prezintă un prolog și 12 etape, desfășurate pe o distanță de peste 6.000 de km. de la Alula în nord până la Yanbu pe Marea Roșie.

Celebrul raliu a început în 1978 ca o cursă de la Paris prin Sahara până la Dakar, capitala senegaleză, dar a trecut în America de Sud în 2009 din motive de securitate.

Raliul Dakar s-a mutat în Arabia Saudită în 2020 și este acum cursa cea mai cunoscută a Fédération Internationale de l’Automobile, campionatul mondial de raliuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si