Este doliu în sportul românesc! Fostul jucător Petre Butufei, cel care a scris istorie la Petrolul Ploieşti a încetat din viață la vârsta de 69 de ani.

Vestea tristă a fost făcută chiar de clubul de fotbal.

"Rămas bun, Petrică Butufei! Ne-a părăsit un simbol al Petrolului Ploiești, un adevărat fundaş de fier, un căpitan, un om care şi-a pus, aproape toată cariera, în slujba 'galben-albaştrilor'.

Odihneşte-te în pace, Petrică Butufei! Condoleanţe familiei îndoliate!", este mesajul transmis de echipa prahoveană. Reprezentanții peluzei Ilie Oana au precizat: „Un om care și-a dedicat întreaga viața pentru Petrolul, din nefericire astăzi nu mai este printre noi. Fundașul cu șapte inimi, cum dumnealui era poreclit va veghea tot ceea ce inseamna Petrolul din cer. Un om deosebit, o figura emblematica a boemului fotbal ploieștean. Dumnezeu să te odihnească, Nea Petrică!”, a transmis FC Petrolul Ploiești pe pagina de Facebook.

Petre Butufei a murit

Fundașul Petre Butufei a încetat din viață la 69 de ani.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Citește și: Mister în cazul morţii voleibalistei Ruxandra Dumitrescu! Sportiva s-a stins subit în urma unui infarct la finalul unui turneu

Cine a fost Petre Butufei?

Petre Butufei, sau ”Fundașul cu șapte inimi”, așa cum mai era cunoscut datorită rezistenței sale pe teren a fost unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal în perioada anilor 1970-1980. Acesta s-a născut în comuna Proviţa de Sus, județul Prahova și a făcut primii paşi în fotbal la juniorii Poianei Câmpina, în 1969. Trei ani mai târziu, acesta a debutat la prima echipă.

În anul 1976 a fost transferat de Petrolul Ploieşti, iar timp de 11 ani a îmbrăcat tricoul de titular al ”găzarilor”, cu care a reuşit trei promovări în Divizia A: 1977, 1982 şi 1985, informează Observatorul Prahova.

Petre Butufei a murit

El este Petre Butufei.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Veste tristă pentru iubitorii de muzică clasică! Marele dirijor Gheorghe Stanciu a încetat din viață la vârsta de 73 de ani

În total, Petre Butufei a avut 250 de prezențe în prima ligă și două în Cupa UEFA, fiind marcatorul a zece goluri. Pe Facebook, cei care l-au cunoscut pe fundaș au lăsat numeroase mesaje de condoleanțe.

”Fosta glorie a echipei Petrolul Ploiești, Petre Butufei, a încetat astăzi din viata. După ce a încheiat cariera de fotbalist, Petre Butufei a fost antrenor si observator în cadrul corpului de observatori ai AJF Prahova. AJF Prahova transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis AJF Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si