”Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Naţional din Bucureşti se despart astăzi de marele actor şi om de teatru Damian Crâşmaru (1931- 2019). Un actor cu o forţă deosebită, cu o prezenţă impunătoare şi cu un talent şlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică şi Ion Finteşteanu, Damian Crâşmaru a debutat pe prima scenă a ţării în 1953 şi de atunci a rămas profund legat de ea.

Alături de doamna sa, marea actriţă Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărţit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile”, se arată într-un anunţ transmis joi de Teatrul Naţional Bucureşti.

Citeste si: Actorul de comedie Brendan Grace a murit

Născut pe 10 mai 1931, în Ploieşti, Damian Crâşmaru a absolvit cursurile Institutului de Teatru "I. L. Caragiale" din Bucureşti, promoţia 1953, la clasa profesorilor George Timică şi Ion Finteşteanu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A debutat în 1952, cu rolul Tartuffe, din spectacolul după piesa lui J.B.P. Molière, în regia Ion Finteşteanu.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Un actor din "Men in Black" a murit

În afara numeroaselor roluri în spectacole puse în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti, printre care s-au numărat "Othello", de William Shakespeare, "Cyrano de Bergerac", de Edmond Rostand, "Maşinăria Cehov", de Matei Vişniec, "Trei surori", de A.

P. Cehov, Damian Crâşmaru a jucat şi în filme, precum "Pepe şi Fifi", de Dan Piţa, şi "Încrederea", de Tudor Mărăscu.

A fost căsătorit din 1955 cu actriţa Carmen Stănescu, care a murit pe 11 aprilie 2018.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si