Alteţa Sa Hans-Adam al II-lea Principele Suveran de Liechtenstein a încetat din viață la vârsta de doar 51 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri într-un comunicat oferit de Casa Princiară.

Povestea celui mai bogat monarh din Europa

Încă nu știe care este cauza decesului. Acesta s-a născut la data de 14 februarie 1945 la Zűrich, în Elveția și este fiul cel mare al Principelui Franz Josef al II-lea de Liechtenstein şi al Principesei Gina.

”Casa Princiară vă anunţă cu regret decesul neaşteptat al prinţului Constantin de Liechtenstein la 5 decembrie 2023”, se arată în comunicat.

Acum, el a lăsat în urmă o soţie îndurerată, prinţesa Marie de Liechtenstein, şi 4 copii, prințul moștenitor Alois, principele Maximilian, principele Constantin şi prinţesa Tatjana.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Hans-Adam al II-lea a mai avut 4 frați, alături de care a copilărit la Castelul Vaduz. În anul 1956 a intrat la Şcoala Schottengymnasium din Viena, iar în 1960 s-a transferat la liceul din Zuoz (Elveţia), pe care l-a absolvit în 1965. În anul 1967 principele s-a căsătorit cu contesa Marie Kinsky von Wchinitz und Tettau.

Hans-Adam al II-lea a fost reprezentantul permanent al Principelui Franz Josef al II-lea, conform articolului 13bis din Constituţie, iar mai apoi, după ce tatăl său a murit, în anul 1989, el a preluat regenţa.

Așadar, sub domnia sa, Liechtenstein a devenit membru al ONU (1990) şi al Spaţiului Economic European (1995). 

În anul 2004 Principele Hans-Adam al II-lea a cedat fiului său, prinţul moştenitor Alois prerogativele executive ale drepturilor sale constituţionale, conform Institutului Liechtenstein. Alteța sa a scris și o carte de-a lungul vieții sale, carte intitulată "The State in the Third Millennium", care a fost publicată în anul 2009.

Ce avere avea Hans Adam al II-lea?

LGT Group, banca privată și firma de gestionare a activelor familiei regale, a raportat un nivel record al activelor gestionate, de aproape 306 miliarde de franci elvețieni (334 miliarde de dolari) la 30 iunie, o creștere de 6% de la sfârșitul anului trecut, conform Bloomberg.

În acest moment, moștenitorul Hans-Adam este în rândul bogaților lumii, el fiind de altfel și cel mai bogat membru al familiei regale din Europa. Prințul, unicul beneficiar al LGT are o avere de aproximativ 9,2 miliarde de dolari- cu 71 de locuri mai mult decât la începutul acestui an, potrivit Bloomberg Billionaires Index.  

Liechtenstein este o țară mică, de aproximativ 39.000 de locuitori care, cândva, se număra printre cele mai notorii paradisuri fiscale din lume. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si