Close sidebar
Close sidebar

Doliu într-o familie regală! Cel mai tânăr fiu al prinţului Liechtensteinului a murit subit

Cel mai tânăr fiu al prinţului care domneşte în Liechtenstein, Hans-Adam al II-lea, Constantin a murit la vârsta de doar 51 de ani.

Stefania Pavel,

[Sursa foto: Epoch Times]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alteţa Sa Hans-Adam al II-lea Principele Suveran de Liechtenstein a încetat din viață la vârsta de doar 51 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri într-un comunicat oferit de Casa Princiară.

Povestea celui mai bogat monarh din Europa

Încă nu știe care este cauza decesului. Acesta s-a născut la data de 14 februarie 1945 la Zűrich, în Elveția și este fiul cel mare al Principelui Franz Josef al II-lea de Liechtenstein şi al Principesei Gina.

”Casa Princiară vă anunţă cu regret decesul neaşteptat al prinţului Constantin de Liechtenstein la 5 decembrie 2023”, se arată în comunicat.

Acum, el a lăsat în urmă o soţie îndurerată, prinţesa Marie de Liechtenstein, şi 4 copii, prințul moștenitor Alois, principele Maximilian, principele Constantin şi prinţesa Tatjana.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Hans-Adam al II-lea a mai avut 4 frați, alături de care a copilărit la Castelul Vaduz. În anul 1956 a intrat la Şcoala Schottengymnasium din Viena, iar în 1960 s-a transferat la liceul din Zuoz (Elveţia), pe care l-a absolvit în 1965. În anul 1967 principele s-a căsătorit cu contesa Marie Kinsky von Wchinitz und Tettau.

Hans-Adam al II-lea a fost reprezentantul permanent al Principelui Franz Josef al II-lea, conform articolului 13bis din Constituţie, iar mai apoi, după ce tatăl său a murit, în anul 1989, el a preluat regenţa.

Așadar, sub domnia sa, Liechtenstein a devenit membru al ONU (1990) şi al Spaţiului Economic European (1995). 

În anul 2004 Principele Hans-Adam al II-lea a cedat fiului său, prinţul moştenitor Alois prerogativele executive ale drepturilor sale constituţionale, conform Institutului Liechtenstein. Alteța sa a scris și o carte de-a lungul vieții sale, carte intitulată "The State in the Third Millennium", care a fost publicată în anul 2009.

Ce avere avea Hans Adam al II-lea?

LGT Group, banca privată și firma de gestionare a activelor familiei regale, a raportat un nivel record al activelor gestionate, de aproape 306 miliarde de franci elvețieni (334 miliarde de dolari) la 30 iunie, o creștere de 6% de la sfârșitul anului trecut, conform Bloomberg.

În acest moment, moștenitorul Hans-Adam este în rândul bogaților lumii, el fiind de altfel și cel mai bogat membru al familiei regale din Europa. Prințul, unicul beneficiar al LGT are o avere de aproximativ 9,2 miliarde de dolari- cu 71 de locuri mai mult decât la începutul acestui an, potrivit Bloomberg Billionaires Index.  

[Sursa foto: descopera.ro]

Liechtenstein este o țară mică, de aproximativ 39.000 de locuitori care, cândva, se număra printre cele mai notorii paradisuri fiscale din lume. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI