Arhimandritul Irineu Dogaru, preotul Bisericii „Sfinții Serghie și Vah” de la Palatul Cotroceni, a decedat, sâmbătă, la vârsta de 62 de ani.

Citește și: Când are loc Prohodul Domnului în Săptămâna Mare din 2024? Versuri complete

Potrivit agenției de presă  Basilica  a Patriarhiei Române, arhimandritul Irineu Dogaru a murit după o lungă luptă cu cancerul.

Preotul bisericii de la Palatul Cotroceni, arhimandritul Irineu Dogaru, era preot militar la SPP încă din 1997.

Arhim. Irineu Dogaru alături de Președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel

Arhim. Irineu Dogaru alături de Președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel la recepția oferită la Palatul Cotroceni 

[Sursa foto: Arhiva Basilica.ro]

Cine a fost preotul Irineu Dogaru 

Potrivit agenției Basilica, arhimandritul Irineu Dogaru s-a născut în localitatea Mărunței, județul Olt, în data de 15 noiembrie 1961 și a primit la botez numele Ioan.

După absolvirea seminarului teologic din Craiova a urmat cursurile Institutului Teologic de grad Universitar din Bucuresti, completate ulterior cu un doctorat la Institutul Catolic din Paris, Universitatea Sorbona.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Arhimandritul Irineu Dogaru urmat, de asemenea, cursuri postuniversitare de perfecționare a preoților militari, dar și de management.

A intrat în monahism la Mănăstirea Sinaia în anul 1990. Între anii 1994 – 1997 a lucrat în cadrul Administrației Patriarhale, iar din 1997 până în 2024 a activat ca preot militar în cadrul Serviciului de Protecție și Pază și Eclesiarh al Bisericii „Sfinții Serghie și Vah” de la Palatul Cotroceni.

Cine a fost preotul Irineu Dogaru 

Cine a fost preotul Irineu Dogaru 

[Sursa foto: Basilica]

Pentru activitatea sa, părintele Irineu Dogaru a primit de-a lungul anilor mai multe decorații:

Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, 2000;
Ordinul „Bărblăție și Credință” în gradul de Comandor, 2006;
Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Ofițer, 2009;
Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Comandor, 2018;
Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XV de ani de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregatirea profesională, 2018;
Emblema de Onoare a Serviciului de Protecție și Pază, 2019;
Ordinul Național „Steaua României” în gradul de Cavaler, 2021;
Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XX de ani de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregatirea profesională, 2022.

Mesaje de condoleanțe după trecerea preotului Irineu Dogaru la ceruri

Preotul a plecat, însă, în lumea de dincolo cu bucuria că a ajutat foarte mult lume în călătoria lui pământească.

”Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Arhimandritul Irineu Dogaru, de la Biserica Palatului Cotroceni, a trecut la cele veșnice în urmă cu puțin timp, după lupta cu o boală nemiloasă. Dumnezeu să așeze sufletul nou-adormitului Arhim. Irineu în locașurile drepților”, este mesajul transmis de unul dintre cei care l-au cunoscut.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Mai mulți colegi, colaboratori și ucenici își exprimă regretul la plecarea Arhim. Irineu, după o lungă luptă cu cancerul.

„Părintele Irineu, mentorul meu. 7 ani am avut ocazia să ne fim suport unul altuia, să ne sprijinim și sfătuim reciproc. Veșnic recunoscător pentru experiența profesională și personală dobândită pe parcursul acestor ani”, a declarat pentru Basilica.ro Doru Coșereanu, cântăreț la Biserica Palatului Cotroceni și apropiat al părintelui Irineu Dogaru.

Slujba de înmormântare a Arhimandritului Irineu Dogaru va avea loc marți la ora 12:00, la Mănăstirea Cernica.

Irineu Dogaru, preotul Bisericii „Sfinții Serghie și Vah” de la Palatul Cotroceni

A murit Irineu Dogaru, preotul Bisericii „Sfinții Serghie și Vah” de la Palatul Cotroceni

[Sursa foto: Administratia prezidentiala]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si