În aceste momente, trupul neînsuflețit a lui Nicu Covaci, liderul Pheonix, este depus de marți la Filarmonica din Timișoara, acolo unde fanii, prietenii, familia și toți cei care l-au admirat încă vin pentru a-i aduce un ultim omagiu. Printre aceștia, astăzi, s-a numărat și Dominic Fritz, primar al municipiului Timișoara.

Cu un buchet mare de flori, îmbrăcat cu o ținută casul, Dominic Fritz s-a prezentat astăzi la priveghiul lui Nicu Covaci.

A trecut prin fața camerelor de luat vederi fără să se oprească, a păstrat tăcerea și și-a continuat drumul spre locul unde depus este trupul neînsuflețit al solistului. A adus un buchet de flori albe, fiind „îmbrăcate” într-un ambalaj negru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Tribut pentru Nicu Covaci! Motocicliștii i-au adus un omagiu îndrăgitului artist

Nicu Covaci a avut două dorințe pe patul de moarte

Nicu Covaci și-a dat ultima suflare pe data de 2 august 2024, vineri seara, pe patul Spitalului Județean Timișoara. În ultimele sale clipe de viață, acesta a menționat că are două dorințe care să-i fie îndeplinite după moarte, anume ca trupul său să fie incinerat, cu precizarea că jumătate din cenușă să fie aruncată în Spania, în Marea Mediterană, acolo unde și-a trăit ultimii ani,

iar cealaltă jumătate să fie așezată lângă cenușa mamei sale, Tamara, care a fost ucisă în anul 1992; ce de-a doua a fost ca trupa Pheonix să continue, chiar dacă el nu se mai află în viață.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul.

Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România ”, a declarat pentru G4Media.ro Costin Adam, solistul trupei Phoenix.

Cu toate acestea, în urma unei întâlniri dintre familia lui Nicu Covaci și Mitropolitul Banatului, s-a decis ca artistul să fie înmormântat creștinește, cu respectarea dogmei, dat fiind faptul că Biserica Ortodoxă nu desfășoară slujbe pentru persoanele ale căror trupuri, după moarte, au fost incinerate.

Citește și: VIDEO Sicriul lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Timișoara. Fanii îi pot aduce un ultim omagiu. Mesajul emoționant scris pe capacul coșciugului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si