Un videoclip al Marinei SUA de săptămâna trecută arată cum bărci rapide iraniene se apropiau de navele de război americane, în timp ce operau în nordul Golfului Persic, lângă Kuweit.

„Am instruit navele americane să deschidă focul și să distrugă toate bărcile cu arme iraniene dacă harțuiesc navele noastre pe mare”, a fost mesajul lui Donald Trump, pe Twitter.

Citeste si: MApN: Două aeronave militare aduc materiale sanitare din Turcia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Trump nu a citat un eveniment specific în tweet-ul său și nu a furnizat detalii. Casa Albă nu a oferit până în prezent niciun comentariu.

Primul satelit militar pe orbită

Tweet-ul lui Trump vine după ce Garda Revoluționară a Iranului a anunțat că a pus pe orbită primul satelit militar al Republicii Islamice, dezvăluind ceea ce experții au descris drept un program spațial secret, cu o lansare surpriză miercuri, venită pe fondul tensiunilor cu Statele Unite ale Americii.

Lansarea a ridicat imediat îngrijorarea experților cu privire la faptul că tehnologia ar putea fi folosită pentru a ajuta Iranul să dezvolte rachete balistice intercontinentale, potrivit AP.

Citeste si: Când se întorc elevii la școală? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Duminică, Garda Revoluționară a recunoscut că a avut o întâlnire tensionată săptămâna trecută cu nvele de război ale SUA în Golful Persic, dar a susținut, fără a oferi dovezi, că forțele americane au provocat incidentul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si