”Ambasada noastră la Bagdad a fost atinsă duminică de mai multe rachete”, aminteşte Trump pe Twitter, evocând un atac care a cauzat pagube materiale, dar nu şi victime.

”Ghiciţi de unde veneau: din Iran”, a adăugat el.

”Acum auzim speculaţii despre noi atacuri împotriva americanilor în Irak”, continuă el, după care adresează ”un sfat salutar şi amical Iranului: dacă este ucis vreun american, voi considera Iranul de vină”.

”Gândiţi-vă bine”, ameninţă Donald Trump

”Gândiţi-vă bine”, ameninţă el, fără să facă alte precizări.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a arătat deja Teheranul cu degetul.

Citeste si: Joe Biden, ales oficial președinte al SUA: „E timpul să întoarcem pagina!”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Donald Trump ameninţă Iranul: ”Gândiţi-vă bine"
Donald Trump ameninţă Iranul: ”Gândiţi-vă bine"

Iar comandantul Forţelor americane în Orientul Mijlociu, generalul Frank McKenzie, a avertizat că Statele Unite sunt ”pregătite să reacţioneze” în cazul unui atac iranian, pentru marcarea unui an de la moartea lui Soleimani.

Iranul a îndemnat luni autorităţile americane să nu provoace ”tensiuni”.

Donald Trump a ordonat, la 3 ianuarie 2020, un atac cu un avion fără pilot (dronă) cu scopul de a-l asasina pe puternicul general iranian, în timp ce acesta se afla la Bagdad.

Citeste si: Donald Trump a anulat planul de vaccinare COVID-19 al oficialilor de la Casa Albă

Regiunea şi-a ţinut atunci suflarea de frica unei escaladări, care nu a avut loc până la urmă.

Însă tensiunile cresc odată cu apropierea marcării acestei operaţiuni şi în contextul în care preşedintele american, care poartă o politică a ”presiunii maxime” împotriva Teheranului, intră în ultimele zile ale mandatului său.

Washingtonul şi-a redus recent personalul diplomatic în capitala irakiană, iar speculaţii cu privire la o închidere pur şi simplu a Ambasadei Statelor Unite, recurente, au reapărut în ultimele zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si