Donald Trump  a câştigat, marţi seară, alegerile primare republicane din statul New Hampshire în faţa rivalei sale Nikki Haley, deschizând calea către nominalizarea Partidului Republican la alegerile pentru Casa Albă.

Citește și: VIDEO- Trump, prima victorie în an electoral

A fost a doua victorie consecutivă a lui Donald Trump în alegerile interne, semnal clar că este favoritul republicanilor pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva lui Joe Biden. 

După victoria fără probleme în faţa rivalei sale Nikki Haley, Donald Trump a avut o ieșire nervoasă pe rețelele sociale la adresa colegei sale de partid.  

Donald Trump: "Are creier de pasăre"

Donald Trump a apelat la rețeaua de socializare Truth Social pentru a o ținti pe Nikki Haley, furios pe faptul că republicana continuă să rămână în cursă.

Într-o serie de postări colerice, Donald Trump s-a referit în mod repetat la Haley drept „creier de pasăre” – o poreclă pe care a repetat-o adesea de anul trecut.

„O noapte foarte proastă pentru Nikki ‘Birdbrain’ Haley, dar nu la fel de rea ca săptămâna trecută în Iowa, unde a terminat pe locul trei”, a scris el într-o postare.

„Săptămâna viitoare, în Nevada Caucus, nici nu a vrut să participe din cauza sondajelor care arată că nu are nicio șansă”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Donald Trump New Hampshire

Donald Trump, ieșire nervoasă după victoria lejeră din New Hampshire

[Sursa foto: Twitter]

Conform BBC News, Nikki Haley omite statul Nevada pentru a face campanie în Carolina de Sud, unde a fost cândva guvernator.

Într-o altă postare de miercuri dimineață – după ce Haley a promis că „această cursă este departe de a se termina” – Trump a luat-o din nou în derâdere pe Haley.

„Poate cineva să-i explice lui Nikki Haley că a pierdut – și a pierdut foarte rău?!”, a scris el.

„Ea a pierdut, de asemenea, în Iowa, GRAV, săptămâna trecută. Au fost, după cum spune presa, ÎNFRINGERI zdrobitoare”, a mai spus Trump.

Avertismentul lui Nikki Haley

După ce l-a felicitat pe Trump pentru victorie, Nikki Haley a afirmat: "cursa (este) departe de a fi încheiată". Şi i-a avertizat pe republicani că "o nominalizare a lui Trump ar fi o victorie pentru Biden" pe 5 noiembrie.

De la înfrângerea sa din noiembrie 2020, pe care nu a recunoscut-o niciodată în faţa preşedintelui Biden şi deşi se confruntă cu patru procese penale anul acesta, Trump este hotărât să-şi ia revanşa în noiembrie asupra rivalului său democrat.

Citește și: Donald Trump s-a prezentat la închisoarea din Fluton. Președintele american a fost fotografiat și amprentat în cel de-al patrulea dosar penal

"Toţi mă vor vota din nou(...). Biden este cel mai prost preşedinte din istoria acestei ţări", a afirmat Trump în apropierea unei secţii de votare din New Hampshire.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pentru a-l înfrunta pe 5 noiembrie pe preşedintele în exerciţiu, Trump va trebui să fie nominalizat în această vară de convenţia partidului său, la finalul tuturor primarelor din statele americane în faţa singurei sale concurente aflat încă în cursă, Nikki Haley.

Gafa făcută de Donald Trump

Săptămâna trecută, fostul președinte Donald Trump a atacat-o pe Nikki Haleyî n timpul unui miting din Concord, New Hampshire, acuzând-o că nu a reușit să fortifice Capitoliul în timpul revoltelor care au izbucnit pe 6 ianuarie.

Trump a susținut că lui Haley i s-au „oferit 10.000 de persoane” pe 6 ianuarie și a acuzat-o că a șters dovezi video potențial justificative.

Doar că Trump a confundat-o pe Haley cu adevărata lui țintă: fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi.

Istoricul Michael Beschloss a declarat la MSNBC că acest tip de eșec mental al lui Trump în timp ce se află sub lumina reflectoarelor este un simptom al ceva mult mai critic atunci când vine vorba de conducerea lumii libere.

„Face și alte greșeli care par să devină mai multe, mai degrabă decât mai puține”, a explicat el. „Dacă aș fi republican, ceea ce nu sunt, aș spune că acest scrutin republican s-a terminat prea repede și ne-a înșelat cu un candidat care s-ar putea dovedi a fi de neales”. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si