În prima declarație de după tentativa de asasinat asupra sa, Donald Trump a spus pentru „New York Post” că glonțul l-ar fi ucis dacă nu și-ar fi întors capul într-o parte pentru a citi un grafic.

Donald Trump a fost rănit la ureche de unul dintre gloanțele trase la mitingul său electoral din Pennsylvania, în timp ce unul dintre spectatori a murit pe loc.

Într-un interviu exclusiv pentru New York Post, acordat luni dimineață, Donald Trump spune că „ar fi trebuit să fie mort”, făcând referire la tentativa de asasinat de la mitingul său din campania electorală. de sâmbătă.

Trump a acordat un interviu în timp ce se afla în drum spre Milwaukee pentru Convenția Națională a republicanilor, în cadrul căreia va fi nominalizat oficial drept candidatul partidului la Alegerile prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump, despre faptul că a scăpat cu viață: "A fost un miracol"

Donald Trump a amintit în interviul NY Post cum medicul care l-a tratat a spus că a fost „un miracol”.

Fostul lider de la Casa Albă a precizat că glonțul l-ar fi ucis dacă nu și-ar fi întors capul într-o parte pentru a citi un grafic.

Acest gest, a spus el, este motivul pentru care doar o mică bucată din ureche a fost rănită.

Mișcarea care i-a salvat viața lui Donald Trump

Mișcarea care i-a salvat viața lui Donald Trump

[Sursa foto: NY Post]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Donald Trump a mai spus că, în timp ce agenții Serviciului Secret l-au condus în afara scenei, el a vrut în continuare să vorbească cu susținătorii, dar agenții i-au spus că nu este în siguranță și că trebuie să-l ducă la spital.

Trump s-a mirat de modul în care agenții au venit "zburând" spre el, ca și cum ar fi fost jucători de baseball. Trump i-a descheiat cămașa albă cu mânecă lungă pentru a arăta o vânătaie mare pe antebrațul drept. 

Donald Trump a rămas fără pantofi pe scenă

Fostul lider de la Casa Albă a lămurit un mister despre pantofii lui. În imaginile cu atentatul și cu momentele de după, agenții încercau să-l scoată rapid de pe scenă pentru siguranță, însă Trump poate fi auzit spunând: „Stați, vreau să-mi iau pantofii”.

După cum a explicat în interviu, „agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii, iar pantofii mei nu ies ușor din picior, sunt strânși”, a spus el zâmbind.

Trump a felicitat personalul Serviciului Secret pentru "acțiunile eroice" și i-a lăudat pentru că l-au împușcat pe trăgător, care era cocoțat pe un acoperiș la aproximativ 130 de metri de scena la care vorbea Trump.

Autorităţile americane au descoperit dispozitive explozive în maşina tânărului care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump, a relatat duminică Wall Street Journal, citând surse care au dorit să li se păstreze anonimatul.

Maşina condusă de presupusul atacator, Thomas Matthew Crooks, era parcată lângă locul de desfăşurare a mitingului electoral al lui Trump din Butler, în statul Pennsylvania.

Arma folosită de tânărul de 20 de ani- o semiautomată AR-15- fusese cumpărată de tatăl acestuia.

Citeste si: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 19 august 2024: Taurii au parte de o zi plină de reușite. Săgetătorii sunt mai atenți la nevoile apropiaților- radioimpuls.ro

Citeste si: Scene halucinante la un concert al manelistului Babasha: O polițistă a fost lovită cu pumnul de un bărbat- antena3.ro

Atacatorul l-a rănit pe Trump la urechea dreaptă, omorând în schimb un participant la miting şi rănind grav alţi doi.

Presupusul atacator, Thomas Matthew Crooks

Presupusul atacator, Thomas Matthew Crooks

[Sursa foto: NY Post]

Mister legat de motivația atacatorului din Pennsylvania

Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur, a declarat duminică poliţia federală americană (FBI), precizând că deocamdată „nu a fost identificată” o afiliere ideologică a atacatorului.

"În acest moment, informaţiile pe care le avem ne arată că autorul atacului a acţionat singur", a declarat Kevin Rojek, agent FBI, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte de 78 de ani a fost rănit la ureche şi a fost evacuat, cu obrazul însângerat, după mai multe focuri de armă în timpul unui miting electoral sâmbătă, în Butler, Pennsylvania, care au făcut doi morţi şi doi răniţi grav printre spectatori.

"Nu am identificat deocamdată o ideologie asociată cu subiectul (anchetei), însă vreau să amintesc tuturor că suntem încă în primele faze ale acestei anchete", a mai spus Kevin Rojek.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si