Donald Trump și Kamala Harris au avut prima dezbatere înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie. Cei doi candidați s-au "duelat" timp de 90 de minute în Philadelphia, iar discuțiile au atins aspecte importante precum politica externă, imigrația, dar și drepturile omului, cum ar fi avortul, potrivit informațiilor transmise de bbc.com.

"Hai să avem o dezbatere bună", a

spus Kamala Harris.

"Mă bucur să te văd. Distracție plăcută", a spus fostul președinte Donald Trump.

Donald Trump și Kamala Harris, duelul momentului: "Taci, te rog"

Dezbaterea dintre Donald Trump și Kamala Harris s-a desfășurat în Philadelphia. Cei doi candidați s-au atacat pe scenă, discutând mai multe subiecte de interes pentru populație. Vicepreședintele și fostul președinte al S.U.A au avut mai multe conflicte în timpul dezbaterii, iar americarii susțin că Kamala Harris a intrat în ofensivă încă de la început.

Citește și: Prima dezbatere dintre Donald Trump și Kamala Harris. Detaliul care poate desemna viitorul președinte al SUA

Kamala Harris a încut dezbatera despre pandemia de Covid-19, luând la rost gestionarea crizei mondiale a lui Donald Trumo. Fostul președinte a întors subiectul făcând referire la inflație și imigrație, aspecte vulnerabile pentru Kamala.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

„Oamenii încep să părăsească mitingurile devreme din epuizare și plictiseală”, i-a spus Kamala.

„Oamenii nu merg la mitingurile ei. Nu există niciun motiv să pleci”, i-a răspuns Donald Trump.

Kamala Harris a fost rugată de Donald Trump să tacă. Fostul premier a rugat-o pe vicepreședintă să se oprească din a mai vorbi, în timp ce discuta despre el.

„Taci, te rog”, a rugat-o Trump pe Kamala.

Citește și: Motivul pentru care candidează Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale. Ce a declarat premierul despre cursa electorală: "Nu sunt perfect"

Un alt subiect abordat de Kamala a fost dreptul la avort. În anul 2022, Curtea Supremă a SUA a anulat un drept constituțional la procedură în 2022.

„Nu trebuie să-și abandoneze credința sau convingerile profunde pentru a fi de acord cu guvernul – iar Donald Trump, cu siguranță – nu ar trebui să-i spună unei femei ce să facă cu corpul ei... Trump va semna o interdicție a avortului”, a spus Kamala Harris.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Ceea ce spune ea este o minciună absolută. Nu sunt în favoarea interzicerii avortului”, i-a răspuns Donald Trump.

A fsot abordat, de asemenea, războiul dintre Ucraina și Rusia. În timp ce Kamala i-a aruncat vorbe dure lui Donald Trump, menționând că Putin l-ar putea mânca, fostul președinte i-a răspuns spunând că singura lui dorință e ca războiul să se termine, lucru pe care îl poate face înainte de a deveni președinte.

„Dacă Trump era președinte, Putin era la Kiev acum. Agenda lui Putin nu e doar despre Ucraina, de aceea aliații noștri europeni sunt atât de bucuroși că Trump nu e mai președinte. El nu înțelege de ce e NATO cea mai importantă alianță din lume. Putin te-ar mânca la prânz”, a spus Kamala Harris.

„Vreau ca războiul să se oprească, să salvez oameni. Ce se întâmplă în Ucraina e mult mai rău decât cifrele voastre false pe care le primiți în presă. Ei nu cer Europei, un beneficiar mult mai mare decât noi, să plătească. Tu și Biden nu aveți curaj să cereți Europei să plătească. Le-am spus – ori plătiți, ori nu vă mai apărăm. Ar trebui forțați să plătească. Vreau să termin războiul, îi cunosc bine și pe Zelenski și pe Putin. Ei îl respectă pe președintele vostru, nu-l respectă pe Biden. Eu termin războiul înainte să devin președinte, de când voi fi ales îi aduc împreună și-l termin”, i-a răspuns Donald Trump.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si