Fostul președinte american Donald Trump a declarat că intenționează să se predea joi la o instanță din statul Georgia pentru a fi acuzat de interferențe electorale.

Un judecător din Atlanta, care supraveghează cazul fostului președinte, a stabilit o cauțiune de  200.000 de dolari pentru lăsarea în libertate a lui Trump.

Citește și: Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru a patra oară. Fostul președinte al SUA este acuzat că a încercat să smodifice rezultatul alegerilor din 2020 în statul Georgia

Acordul spune că Trump poate rămâne liber în așteptarea procesului atâta timp cât nu încearcă să amenințe sau să intimideze martorii.

Donal Trump neagă toate cele 13 acuzații, inclusiv declarațiile false, potrivit BBC News.

Care sunt acuzațiile împotriva lui Donald Trump

Donald Trump a fost acuzat săptămâna trecută, alături de co-inculpații săi, de încercarea de a submina voința electoratului din Georgia, amestecându-se în rezultatele alegerilor statului, după pierderea sa în 2020 în fața democratului Joe Biden.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Fostul președinte este înregistrat într-o convorbire telefonică cu fostul secretarul de stat republican al Georgiei, Brad Raffensperger, în care îl presează să „găsească 11.780

de voturi” în timpul numărării buletinelor de vot.

Primul fost președinte american care a fost inculpat vreodată în istoria SUA, el se confruntă cu alte trei dosare penale.

Donald Trump spune că va fi arestat marți, în statul Georgia

Donald Trump, liber dacă plătește cauțiunea

Donald Trump, ieșire la atac pe rețelele sociale

„Inculpatul nu va efectua nici un act de intimidare a vreunei persoane cunoscute de el ca fiind coinculpat sau martor în acest caz sau pentru a împiedica în alt mod înfăptuirea justiției”, se arată în dosarul făcut public luni.

„Cele de mai sus vor include, dar nu se limitează la, postări pe rețelele de socializare sau repostări ale postărilor făcute de o altă persoană pe rețelele sociale”, se adaugă în ordinul semnat de procurorul districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, care supraveghează cazul, și de avocații lui Trump.

Trump a sfidat însă ordinul de interdicție, publicând ulterior pe platforma sa de socializare, Truth Social: „Îți vine să crezi? Voi merge în Atlanta, Georgia, joi pentru a fi ARESTAT de un procuror de districtul din stânga radicală, Fani Willis”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Procuroarea Fani Willis, atacată de Trump

Procuroarea Fani Willis, atacată de Trump

Donald Trump a continuat atacul: „Ea a făcut campanie și continuă să facă campanie și să strângă bani pentru această VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE”, a adăugat el. „Acesta este în strictă coordonare cu DOJ [Departamentul de Justiție] al lui Joe Biden, corupt”.

"Crede că vreau să fug din SUA"

Trump a sugerat, de asemenea, că procurorul ar fi crezut că ar putea încerca să fugă din SUA din modul în care a formulat condițiile cauțiunii.

„Aș fi în stare să iau avionul meu pe care scrie mare TRUMP cu foiță de aur pentru ca toată lumea să-l vadă”, a scris el sarcastic. „Probabil că nu, mi-ar fi mult mai bine să fac reclamă – sunt sigur că nimeni nu m-ar recunoaște!”, s-a distrat fostul președinte alături de fanii săi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si