Se așteaptă ca Nikki Haley să-și suspende campania miercuri dimineață, iar Donald Trump este pe punctul de a deveni din nou candidatul republicanilor pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2024.

Citește și: Ce spunea Navalnîi despre Donald Trump în ultimele scrisori trimise? Previziunile făcute din închisoare

Marţi, 5 martie, a fost în calendarul electoral american o zi foarte importantă, cunoscută sub numele de Super Tuesday (Super Marţi), pentru că 15 state din SUA şi au organizat competiţiile interne de nominalizare a candidatului Republican, respectiv Democrat, pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

După cum era de așteptat, Donald Trump a învins în aproape toate statele unde s-au ținut alegeri, cu o singură excepție, statul Vermont, unde Nikki Haley a avut câștig de cauză. 

Donald Trump așteaptă să își ia revanșa în fața lui Joe Biden

Deși cele 15 state care au votat marți nu au avut suficienți delegați pentru ca Trump să obțină nominalizarea partidului pentru a treia oară consecutiv, el s-a apropiat foarte mult de momentul decisiv și a demonstrat că ușa pentru Haley este aproape închisă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Nu se numește fără motiv Super Marți.

Chiar este un moment mare”, a spus Trump pe o scenă electorală din Mar-a-Lago, Palm Beach.

Trump, care a câștigat câteva sute de delegați cu victorii importante în state mari precum California și Texas, este pe punctul de a deveni candidatul prezumtiv al Partidului Republican.

„Data de 5 noiembrie este chiar după colț”, a spus Trump la clubul său din Florida. „5 noiembrie va fi considerată cea mai importantă zi din istoria țării noastre”, a adăugat Trump.

Donald Trump vrea să revină la Casa Albă

Donald Trump vrea să revină la Casa Albă

[Sursa foto: Facebook / White House Archived]

După scrutinele de marţi în care cincisprezece din cele 50 de state ale ţării au votat în alegerile primare ale partidelor republican şi democrat, Joe Biden şi-a consolidat nominalizarea din partea Partidului Democrat.

Michelle Obama "nu va candida la preşedinţie"

Fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, a negat marţi că aspiră să candideze pentru Casa Albă la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi să-l eclipseze pe actualul preşedinte şi candidat democrat, Joe Biden. 

"Doamna Obama îi susţine pe preşedintele Joe Biden şi pe vicepreşedinta Kamala Harris", a declarat directoarea de comunicare a cabinetului fostei Prime Doamne, Crystal Carson, într-un comunicat difuzat de NBC News.

Purtătoarea de cuvânt a lui Obama a dat asigurări că, "aşa cum fosta primă doamnă Michelle Obama a spus-o deja de mai multe ori, ea nu va candida la preşedinţie".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si