Donald Trump a surprins pe toată lumea în noaptea alegerilor când a anunțat, într-o conferință de presă târzie de la Casa Albă, că suspectează ”fraude” electorale din partea democraților.  El a acuzat ”un mic grup de oameni foarte trişti” că ar vrea să ”fure” alegerile și a solicitat stoparea numărării, spunând că va merge la Curtea Supremă.

Într-un nou mesaj postat pe Twitter, a doua zi după alegeri, preşedintele american Donald Trump contestă din nou operaţiunea de numărare a voturilor în mai multe state-cheie în alegerile prezidenţiale din SUA, evocând fraude fără a

furniza dovezi. Trump acuză echipa lui Biden că și-a adjudecat voturi peste noapte "peste tot".

Citeste si: O altă țară din Europa intră în lockdown pentru trei săptămâni!

Mesajul lui Trump, cenzurat de Twitter

'' Aseară conduceam, uneori cu un avans solid, în multe state-cheie, în aproape toate exemplele unde democraţii ar fi condus & controlat. Apoi, unul câte unul, au început să dispară în mod magic odată cu numărarea unor buletine surpriză. FOARTE CIUDAT, iar agenţiile de sondare a opiniei au greşit complet şi istoric'', a scris Trump pe Twitter.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Rețeaua de socializare a semnalizat că mesajul este unul care ar putea induce în eroare utilizatorii platformei.

Reacția lui Joe Biden

La scurt timp, contracandidatul democrat Joe Biden a promis, de asemenea pe Twitter, o luptă ''necontenită până când toate buletinele vor fi numărate''. În teleconferinţe de presă, echipele de campanie ale celor doi politicieni au încercat să convingă că propriul candidat va câştiga alegerile.

''Dacă numărăm toate buletinele legale, credem că preşedintele va câştiga'', a declarat Bill Stepien, directorul de campanie al lui Donald Trump. El a subliniat însă că diferenţele par a fi suficient de mici în Wisconsin, unul dintre statele cele mai disputate, pentru a justifica o renumărare a voturilor- o posibilitate care ar amâna cu câteva zile sau chiar săptămâni orice rezultat certificat.

De partea sa, şefa echipei de campanie a lui Joe Biden, Jen O'Malley Dillon, a subliniat că democratul conduce în suficiente state pentru a atinge numărul minim de 270 de mari electori necesar pentru a deveni al 46-lea preşedinte al SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si