SI-A PRESIMTIT MOARTEA?

Cat adevar exista in spusele acestei femei doar cei din familia Dor Getei pot sti. Surprinzator e ca, de cand cu teribila tragedie, incepe sa iasa la iveala o avalansa de marturii cutremuratoare.

„Ultima data a spus ca nu se mai tine, ca i-au inghetat picioarele, mainile, ca a trebuit sa renunte la nu stiu ce escaladare.

Nici la scoala nu mergea, ca am o prietena si zicea ca lipsea cu saptamanile din cauza muntelui”, sustine femeia. 

Iar sambata, impinsa de la spate sau din propria dorinta, avea sa plece in ultima ei expeditie.

Pe-o astfel de vreme, ce-ar pune in dificultate si un adult exprerimentat, Dor Geta, Erik si sora lui ar fi fost dusi pe munte. Pe un traseu interzis, cu risc urias de avalansa si insotiti de patru adulti.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marian Anghel, presedinte Soc. Ghizilor din Romania: „Sunt doua erori, doua majore care s-au facut: s-a urcat pe munte in conditii crescute de risc de avalansa. S-a ales o varianta care nu era chiar buna pentru a merge acolo iarna”.

Se pare ca modul in care Ovidiu Popescu isi expunea fiicele a fost si obiectul unei anchete. In 2013, el a fost reclamat la protectia copilului, dupa ce a postat o fotografie in care o tinea in spate pe Coco, fiica cea mare, care nu poarta casca de prorectie, precum tatal ei.

La scurt timp dupa ce a devenit majora, Coco s-a lasat de alpinism.

 

PE STANCI, FARA PROTECTIE?

Sunt imagini filmate chiar de tatal Dor Getei, in urma cu doi ani. Fata e filmata urcand un muinte abrupt fara hamuri si fara casca de protectie. 

Aseara, sicriul alb in care se odhineste trupul multiplei campioane, copilul fenomen al alpinismului romanesc, a fost depus la capela din Rasnov. La capataiul ei a venit si Coco, sora cea mare, si ea campioana mondiala la alpinism. Maine, Dor Geta va pleca in ultima ei expeditie, sus, in Ceruri. 

 

ERIK, INAPOI IN MUNTI?

Erik Gulacsi, campionul de 14 ani, care a pierit inghiti de avalansa, alaturi de Dor Geta, a fost deja incinerat la crematoriul din Cluj. Parintii au ales sa incinereze trupul si, spun unele voci, cenusa ar urma sa-i fie aruncata peste muntii care le-au rapit copilul. Deocamdata, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si urmeaza sa se stabileasca si pe numele cui va fi facut.

Cazul a fost preluat de Parchetul General.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si