Sărbătorile de iarnă nu reprezintă pentru toți un prilej de bucurie, în care familia se adună în jurul mesei. Pentru mii de copii și părinți, Crăciunul înseamnă dor de casă. Cu bagajele pline ochi de bunătăți tradiționale: așa s-au pregătit să zboare părinții a căror copii sunt plecați la muncă peste hotare.

Dorul de copii se simte cel mai tare

Măcinat de un dor imens, un bărbat așteaptă nerăbdător în aeroport să plece spre Copenhaga la fiul său.

Adina Iliescu, reporter KanalD ne prezintă informații din aeroport, de la persoane aflate în această situație. 

„-De cât timp nu l-ați mai vazut?

-De jumătate de an. A venit el la țară și acum mergem noi de sărbători la el. Avem și două nepoțele. Sperăm să le vedem. Le vedem și pe telefon, dar, altfel e când suntem acolo”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și dacă tot e sărbătoare, nu putea să se ducă cu mâinile goale.

„-Ce îi duceți acum de Crăciun?

-De toate... am trimis și pachete mai înainte: carne, vin, țuică, mâncare, jucării”.

La fel de entuziasmați sunt și doi soți, care s-au hotărât să petreacă sărbătorile de Crăciun departe de casă, dar aproape de fiica lor, care muncește de ani buni în străinătate:  „Plecăm la cererea ei, pentru că ea nu poate să vină, e stewardesă acolo.

Trebuie să stea și atunci am preferat să mergem noi pentru câteva zile. Alaltăieri ne-am luat bilete. În două zile ne-am decis. Ne-am luat tobă, cârnați, castraveți, gogoșari, cozonac, sarmale, vișinată. Vinul l-am lăsat că a depășit în bagaj”.   

La fel ca ei sunt mulți părinți, dar și copii. Milioane de români sunt plecați peste hotare după un trai mai bun și lasă în urmă mult dor în sufletul lor și al celor dragi. Iar unii chiar suferă, pentru că nu-și permit să călătorească, astfel că vor fi departe unul de altul și de Crăciun: „E foarte greu, foarte greu. Și aici dacă rămâneau era greu. Așa le ducem dorul, dar le este bine. Mergem la ei când se poate. Noi am vrea mereu, dar nu se poate”,  sunt spusele altei persoane care duce dorul propriilor copii.

Își va vedea rudele la fel ca până acum, prin videocall și speră la o minune într-o bună zi.

Potrivit statisticilor, peste 8 milioane de români lucrează în străinătate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si