Close sidebar
Close sidebar

Dosar penal după infectarea a 86 de pacienți și cadre medicale

După ce 86 de persoane din Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul DUmitru” Filiași au fost confirmate cu coronavirus, procurorii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, pe rolul Parchetului a fost înregistrat, marți, un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Organele de cercetare penală din cadrul poliției orașului Filiași s-au sesizat din oficiu, după apariția unui focar de infecție în cadrul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie "Sfântul Dumitru" Filiaşi.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Până în prezent au fost confirmați cu coronavirus 23 de salariați și 63 de beneficiari ca purtători ai acestui virus.

Secția de Primiri Urgențe a fost închisă

În luna martie, Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Filiași a fost închisă, după ce un pacient a ieșit pozitiv la testul pentru Covid-19, iar 23 de cadre medicale au intrat în contract cu el.

„Imediat a fost declanșată ancheta epidemiologică și s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgențe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situații. AU fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale și personal CPU al spitalului filieștenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Prim urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgențe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecția întregului spațiu în care funcționează acest compartiment”, anunța, pe 18 martie, Prefectura Dolj.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI