„Prin ordonanţa din data de 14.04.2020, într-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unităţi de parchet, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals intelectual. În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii martie a anului 2020, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Prof. Dr. Dimitrie Gerota' din municipiul Bucureşti, un medic epidemiolog din cadrul acestei unităţi sanitare a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

Citeste si: Angajat al combinatului Liberty Galaţi, confirmat cu coronavirus

Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020- 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să îşi desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din municipiul Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei”, se arată în comunicatul Parchetului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Procurorii spun că în luna martie a fost descoperit un medic care a omis să ateste că un medic coleg a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirus.

Citeste si: Deputatul PNL Florin Roman spune că Marcel Ciolacu i s-a adresat cu apelativul "dobitocule"

La rândul lui, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a avut contact cu o persoană infectată, a continuat să îşi desfăşoare activitatea în mai multe unităţi medicale din Capitală, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si