Close sidebar
Close sidebar

Dosar penal la Spitalul Gerota. Medic acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și fals intelectual pentru medic de la spitalul Gerota care a activat în alte spitale din Capitală, deși a intrat în contact cu o persoană infectată.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Prin ordonanţa din data de 14.04.2020, într-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unităţi de parchet, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals intelectual. În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii martie a anului 2020, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Prof. Dr. Dimitrie Gerota' din municipiul Bucureşti, un medic epidemiolog din cadrul acestei unităţi sanitare a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

Citeste si: Angajat al combinatului Liberty Galaţi, confirmat cu coronavirus

Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020- 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să îşi desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din municipiul Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei”, se arată în comunicatul Parchetului.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Procurorii spun că în luna martie a fost descoperit un medic care a omis să ateste că un medic coleg a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirus.

Citeste si: Deputatul PNL Florin Roman spune că Marcel Ciolacu i s-a adresat cu apelativul "dobitocule"

La rândul lui, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a avut contact cu o persoană infectată, a continuat să îşi desfăşoare activitatea în mai multe unităţi medicale din Capitală, potrivit Agerpres.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI