„A fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de declarare a grevei cu încălcarea Legii dialogului social”, au spus oficialii PJS3.

Unul dintre articolele cu privire la care procurorii au suspiciuni că a fost încălcat este 191, aliniatul (1) din Legea 62/2011, respectiv Legea dialogului social.

Conform textului de lege, „participarea la grevă este liberă. Nimeni nu poate fi constrâns să participe la grevă sau să refuze să participe”.

Dosarul penal a fost deschis în urma unui proces verbal de sesizare depus de Brigada de Poliție pentru Transportul Public.

Citeste si: Grevă STB 2022. Angajații de la STB refuză să își reia activitatea. Greva continuă și vineri dimineață. Decizia Tribunalului

O altă plângere penală a fost depusă tot Brigada Transporturi, de către directorul STB

În paralel, vineri, de la ora 12.00, la Tribunalul București se judecă o solicitare depusă tot de STB prin care se cere constatarea nelegalității grevei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În cursul zilei de joi, magistrații de la Tribunalul București a dispus suspendarea grevei angajaților Societății de Transport București și reluarea imediată a activității. Hotărârea instanței a fost executorie.

Acțiunea în instanță a fost introdusă de către conducerea STB, care a reclamat că greva este ilegală, nefiind parcurși pașii procedurali.

Citeste si: Grevă STB 21 ianuarie 2022. A doua zi de proteste: Mijloacele de transport în comun nu circulă

Șoferii STB au intrat joi în grevă și au sistat transportul public în București

Angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate.

Directorul societății de transport din Capitală a replicat că salariul mediu brut este de 7.000 de lei, i-a acuzat pe sindicaliști de acțiuni ilegale și a vorbit despre furturi de combustibil și de probleme cu comenzile de piese.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că greva este una ilegală, orchestrată de sindicatul reprezentativ condus de liderul sindical Vasile Petrariu, consilier PSD.

Greva continuă și vineri

Greva angajaților Societății de Transport București, care a paralizat joi traficul din Capitală continuă și vineri, spune conducerea STB, în pofida deciziei Tribunalului București, de suspendare a protestului declanșat de sindicatele STB.

STB a transmis joi seară, printr-un comunicat de presă, că personalul implicat în greva care a imobilizat astăzi Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca protestul să continue și vineri.

Citeste si: Greva STB, declarată ilegală

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si